menu
lightspeed ecommerce

Webwinkel-beurzen in de herfst

Webwinkel-beurzen in de herfstDe zomer is traditioneel de periode waarop we met z’n allen met vakantie gaan. Niet zo gek dus dat er in deze maanden weinig beurzen zijn voor webwinkeliers. Maar niet getreurd, in het najaar gaan er weer genoeg van start en kom je dus altijd wel aan je trekken.

27 september: Thuiswinkel Update
De eerste grote die langskomt in de herfst is de Thuiswinkel Update, een evenement van Thuiswinkel.org en BBP. Dit jaar wordt het congres voor de zevende keer georganiseerd. Vorig jaar waren er meer dan vijfhonderd bezoekers die konden genieten van keynotes (onder andere van Alexander Klöpping en Wehkamp.nl-ceo Paul Nijhof), workshops, een CEO-debat, best practices, prijzenwinnende cases en verhalen van, door en voor online retailers. De organisatoren bestempelden de vorige editie als ‘weer een groot succes’. Met hoofdsponsors als Google, iDeal, ING en PostNL is dit zeker geen amateuristisch gebeuren. Het evenement vindt weer plaats in DeFabrique in Utrecht.

5, 6 en 7 oktober: Webshopdagen
Drie dagen lang vinden de Webshopdagen plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. “De fysieke plaats om uw bestaande klanten te spreken en nieuwe klanten te ontvangen […] waar u uw assortiment kunt laten zien of uw producten kunt laten proeven, testen, keuren en deze op maat kunt aanbieden.” Het lijkt erop dat de organisatie hetzelfde succes nastreeft als de Margriet Winter Fair en de Libelle Zomerweek, waar lezers rechtstreeks de adverteerders uit de door hen gelezen bladen ontmoeten. Het programma kunnen we eind augustus (beetje laat?) pas verwachten, maar de organisatie weet al dat er ‘ruim 200 webshophouders, een complete modeshow en optredens van artiesten’ komen. De Webshopdagen komen mede tot stand dankzij de Stichting Webshop Keurmerk, waar volgens de website “de meeste winkels al een paar jaar bij aangesloten zijn”. Euh…really?

22 november: E-commerce & Apps
E-commerce & Apps wordt georganiseerd door BrancheContact -dat dit jaar de Gouden Giraffe in de categorie Beste Beursconcept won- en wel voor de eerste keer. De organisator heeft het liever niet over het woord ‘vakbeurs’, omdat zij jeuk krijgen bij het horen van die term. Bij hen staat op 22 november in de Expo Haarlemmermeer de communicatie en het netwerken meer centraal dan bijvoorbeeld de keynotes en workshops die op andere vakbeurzen worden gegeven.

Opvallende eigenschappen van deze niet-vakbeurs: er zijn alleen identieke stands (‘slechts de bedrijfspresentatie op een groot doek is uniek’), het duurt maar één dag (zodat ‘slechts kwalitatieve bezoekers toegang krijgen’) en exposanten zijn verplicht hun relaties uit te nodigen.

8, 15 en 22 november: Regionale Webwinkeldagen 2012
Net als de Webshopdagen en Ecommerce & Apps wordt ook dit evenement dit jaar voor de allereerste keer georganiseerd. De Regionale Webwinkeldagen vinden op drie verschillende dagen op drie verschillende plekken plaats. 8 november wordt het georganiseerd in Zwolle, 15 november in Eindhoven en weer een week later, op 22 november in Utrecht. Organisatie achter het gebeuren is Checklist Webwinkel, een ‘magazine vol praktische artikelen voor ondernemers die een webwinkel gaan starten of verder willen professionaliseren’. Er zullen experts en ervaringsdeskundigen uit de online wereld komen opdraven die hun kennis, ideeën en ervaringen zullen delen met de bezoekers. “Voor webwinkeliers de plek om informatie en inspiratie op te doen voor meer succes met hun webwinkel.” Opvallend aan het programma, dat nog officieel en online moet verschijnen, is dat het is opgesplitst in een programma voor starters en een programma voor gevorderden.

Daar waar in de natuur de herfst vaak gekenmerkt wordt door afstervende dingen en er pas nieuw leven verwacht kan worden in de lente, daar is het in de ecommerce-wereld compleet anders! Er zijn sowieso al drie totaal nieuwe evenementen die in de herfst van 2012 het levenslicht zullen zien.

Ben jij van plan om een van deze (nieuwe) evenementen een kans te geven?

Tags

Reacties