picqer

Vlaams-Brabantse kleinhandel verkoopt online via Beedrop

Vlaams-Brabantse kleinhandel verkoopt online via Beedrop

Lokale ondernemers uit Vlaams-Brabantse gemeentes als Kampenhout en Boortmeerbeek verkopen hun producten sinds kort via het online platform Beedrop.be. Op deze manier willen ze een vuist maken tegen online opererende supermarkten en grootwarenhuizen. De prijzen zijn online hetzelfde als in de stenen winkels.

Het online winkelplatform Beedrop was eerder al actief in de omgeving van Brussel en Gent, maar sinds afgelopen week opereert het ook in een groot gedeelte van de provincie Vlaams-Brabant. Daar bieden lokale bakkers, slagers en drankwinkels hun producten sinds kort ook online aan. Voor consumenten die gewoon geen zin hebben om erop uit te gaan voor de boodschappen of voor hen die bijvoorbeeld niet goed ter been zijn.

Vooralsnog is het idee als volgt: vóór dinsdagavond bestellen consumenten hun boodschappen bij de verschillende aangesloten ondernemers en die worden dan 24 uur later gebundeld in één keer bij de klant thuis gebezorgd.

‘Boodschappen zijn verser dan bij offline winkelen’

“De eindklant betaalt net hetzelfde als in de winkel en toch is de handelaar mee met ecommerce. Iedereen weet dat de kleinhandel serieus onder druk staat”, aldus directeur en oprichter Stefan Van Overbeke tegenover het Nieuwsblad. Hij ziet zelfs enkele voordelen van zijn online platform ten faveure van het ouderwetse winkelen. “Door koelsystemen zijn de boodschappen zelfs verser. Wanneer u winkelt maakt u vaak tussenstops. Dat gebeurt hier niet.”

Het Nieuwsblad heeft enkele lokale handelaars geïnterviewd die erg te spreken zijn over dit initiatief. Zo zegt bakker Rudy Allemeersch uit Kampenhout dat ze al langer deden aan thuisleveringen, maar dat Beedrop vooral op het gebied van de logistiek een toegevoegde waarde blijkt te zijn. En slager Dimitri Pikaerts uit Keerbergen wilde al langer een online platform en is nu dus blij aangesloten te zijn. “Eigenlijk heb je nu geen reden meer om niet bij de kleinhandel te bestellen.”

Van Uwboodschappen.be naar Beedrop

Beedrop werd in januari 2015 opgericht door Stefan Van Overbeke. Het werd opgericht als Uwboodschappen.be, maar in november 2016 werd die naam veranderd naar het kortere en internationaler klinkende Beedrop. Voor deze naam werd gekozen omdat bijen, net als Beedrop, hun levensmiddelen droppen daar waar ze nodig zijn. “Anderzijds symboliseert de bij ook het respect voor het milieu. Door ervoor te zorgen dat verschillende boodschappen centraal worden opgehaald, en dit slechts éénmaal per week, kan Beedrop de CO²-uitstoot aanzienlijk verminderen.”

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten