Video? Ja maar niet te lang

Waarom zou je enkel een stilstaande foto van een produkt laten zien als je met een filmpje het produkt van alle kanten tonen kan? Uit onderzoek blijkt wel dat kortere filmpjes effectiever zijn.

Dat filmpjes je webwinkel meer gevoel kunnen geven was ons al bekend maar wat de exacte lengte van deze filmpjes dan moet zijn is nog veel discussie over. In Duitsland is dit onlangs door het Usability Lab van de Fachhochschule te Dusseldorf onderzocht en blijkt dat korte filmpjes van maximaal anderhalve minuut effectiever blijken dan langere filmpjes van enkele minuten. Verder blijkt dat de aandacht na ongeveer 48% van het filmpje enorm inzakt. Zorg dan ook dat de kern van de boodschap al in de eerste helft van het filmpje zit.
Bron: Videoshoppingdays.de (DE)

Filmpjes worden steeds meer gebruikt om een produkt beleving te geven. Niet enkel een simpele foto maar het produkt werkelijk bekijken zoals je dit ook in een fysieke winkel zou doen, zorgt voor extra omzet. Met name korte en praktische filmpjes houden de aandacht goed vast. Een sterk voorbeeld is bijv. Shoeline.com waar je de schoenen in een filmpje van max. 20 seconden net zo ziet als dat je ze zelf in een winkel bekijken zou.

De filmpjes zijn dan wel als extra toevoeging. Nog steeds is het mogelijk om ook de gewone stilstaande fotos in hoge resulutie rustig te bekijken. Shoeline.com is de eerste webwinkel waar wij dit zo mooi in geintergreerd zien.

Kent iemand andere voorbeelden?

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten