Investering voor productvideo-netwerk Autheos

Investering voor productvideo-netwerk Autheos

Autheos, een Nederlands bedrijf dat een oplossing biedt om alle merk- en productvideo’s via één platform te beheren, heeft een ‘substantiële’ investering gekregen. De investeringsmaatschappij Holland Venture en VC-veteraan Guy Bradley zien wel heil in het syndicatie-netwerk, dat met deze investering wil uitbreiden en versneld internationaal wil groeien.

De meest merk- en productvideo’s worden gewoonlijk geüpload naar zogeheten contentdistributieplatforms, zoals YouTube, Outbrain of Taboola. Voor veel webwinkels is dit echter niet altijd even ideaal, omdat het nogal wat implementatie- en integratietijd en kosten kan vergen. Het Nederlandse bedrijf Autheos heeft dit proces geautomatiseerd en biedt zo een dienst waarmee bedrijven hun merk- en productvideo’s via één platform kunnen beheren. Het bedrijf claimt in de Benelux een marktaandeel van meer dan 70 procent te hebben en mag ecommerce-giganten Bol.com, Wehkamp, Nextail en ECI onder haar klanten scharen.

Ook advies en ondersteuning voor Autheos

Nu krijgt het een onbekend bedrag aan financiering door Holland Venture en de Amerikaanse venture capitalist Guy Bradley. CEO Pyke van Dieren denkt met de financiering de dienst nog verder te kunnen verbeteren en hun internationale marktpositie verder uit te kunnen breiden.

Het is overigens niet alleen met euro’s dat Holland Venture en Bradley het Nederlandse bedrijf ondersteunen. De twee partijen zullen Autheos ook actief ondersteunen en adviseren. Verder wordt het team uitgebreid met Christina Caljé, die nu nog COO is bij leenplatform Peerby.

Gratis voor webwinkels en merken

Het Autheos-netwerk biedt zowel merken als webwinkels een gratis versie aan. In de FAQ legt het de reden hiervoor uit: “Hoe meer merken er zijn in het netwerk, hoe waardevoller het is voor webwinkels om zich aan te sluiten. En hoe meer webshops er zijn, des te waardevoller is het voor merken om toe te treden. Door de basisdienst gratis te maken, zijn webwinkels en merken eerder geneigd om zich aan te melden, waardoor de waarde voor iedereen omhoog gaat.”

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten