Vakdagen krijgt bezoek Belastingdienst

Vakdagen krijgt bezoek Belastingdienst

Maar niet gevreesd, voor zover wij weten heeft de organisatie de zaakjes prima in orde. Nee, de Belastingdienst heeft dit jaar tijdens de Webwinkel Vakdagen haar eigen stand. Voor je prangende belastingvragen kun je daar dus straks ook hulp krijgen.

Natuurlijk kun je het hele jaar door terecht op de site van de Belastingdienst of kun je bellen naar de Belastingtelefoon. Maar als je toch op 25 en 26 januari in de Jaarbeurs Utrecht bent, kun je ook even langs bij standnummer P06.

Belastingdienst vorig jaar nog incognito

Vorig jaar liepen er tijdens de Webwinkel Vakdagen ook al wat mensen rond van de Belastingdienst, maar die hadden geen stand en waren in principe ook niet beschikbaar voor het beantwoorden van vragen. En dat is wel nodig, want we merken namelijk vaak genoeg dat er nog veel onduidelijkheden of vragen zijn over de omzet- en inkomstenbelasting bij een webwinkel.

Er zijn vaak genoeg onduidelijkheden over de omzetbelasting bij een webwinkel.

Want hoe zit dat nou bijvoorbeeld met die btw op verzendkosten? En wat is de laatste stand van zaken rond de btw op e-books? Hebben die een btw-tarief van 6% of toch nog steeds 19%? En is dit te omzeilen? En wat als je producten uit Belgiƫ inkoopt, waarop je geen btw betaalt? Krijgt de belastingdienst het geld wel als je de producten dan hier in Nederland verkoopt? En hoe zit dat met import uit China met bedragen onder de 150 euro?

Zit jij te wachten op een stand van de Belastingdienst tijdens de Webwinkel Vakdagen of stel je je vragen liever (anoniem) via een mailtje of de Belastingtelefoon?

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten