lightspeed ecommerce

Topbloemen.nl wordt omnichannel-retailer

Topbloemen.nl wordt omnichannel-retailer

Topbloemen.nl was tot gisteren enkel bekend als pure player, maar de ecommerce-speler gaat nu door het leven als omnichannel-retailer. De webwinkel heeft gisteren namelijk haar eerste stenen winkel geopend.

De fysieke deuren gingen gistermiddag voor het eerst open aan de Van der Hooplaan 153 in Amstelveen, in een hoekpand dat tot voor kort nog de plek was voor een fietsenmaker. Hier kunnen klanten van Topbloemen.nl nu ook offline hun bloemen kopen.

De opening van de stenen winkel kan worden gezien als de start van een pilot, want meer vestigingen worden niet uitgesloten. Dat er voor Amstelveen is gekozen, lijkt niet het resultaat van een ellenlang strategisch plan, maar volgens algemeen directeur Edwin van Arkel kwam Amstelveen op hun pad.

Winkel Topbloemen.nl laat merk in straatbeeld terugkomen

“Wij zijn heel blij dat wij ons merk met de opening van deze fysieke winkel ook in het straatbeeld terug laten komen. Naast de mooie ligging biedt de locatie ons ook de kans om nog beter te monitoren wat de wensen van onze klanten zijn”, zo licht hij toe.

In de winkel kunnen klanten niet alleen het standaard aanbod van Topbloemen.nl terugvinden, maar wordt er ook iets nieuws geprobeerd. Ze kunnen in Amstelveen namelijk een plukboeket van twaalf bloemen samenstellen voor 15 euro. Ook is er een afgeschermde ruimte in de winkel waar klanten in alle rustig naar trouw- en rouwboeketten kunnen kijken.

Meer Topbloemen-winkels vanaf 2020

Het idee is dat de winkel het eerste jaar onder supervisie van Topbloemen.nl staat en dat die daarna wordt overdragen aan een franchise-ondernemer. Dat beleid zal ook worden doorgevoerd voor alle andere bloemenwinkels die de ecommerce-speler de komende jaren zal openen. Die staan weliswaar niet gepland voor dit jaar, maar vanaf 2020, zo deelt Van Arkel mee.

Op plek 42 in Twinkle100

Topbloemen staat dit jaar, als onderdeel van Topgeschenken Nederland, op plek 42 in de Twinkle100, met een jaaromzet van 43,9 miljoen euro. Topgeschenken Nederland is een fusie-organisatie van Topbloemen.nl en Geschenkbezorgen.nl.

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch

Gerelateerde berichten