TICA breidt uit naar België

TICA breidt uit naar België

TICA, een lifestyle inkoopplatform, breidt uit naar het buitenland. Het platform neemt het cash & carry centrum ‘Home & Living &Go’ over van Trademart. Hiermee opent TICA haar eerste buitenlandse vestiging: TICA Brussel.

TICA is een b2b-inkooppartner, met 4 vestigingen in Nederland. De laatste van deze vier, TICA Ede, werd in april aangekondigd en opent deze zomer. Het biedt meer dan 800.000 artikelen van meer dan 450 merken in de home-, gift-, garden-, fashion- en lifestylebranche. Sinds 2022 werkt TICA samen met Orderchamp, waardoor de producten ook online te bestellen zijn voor leden.

Overname in Brussel

Deze week liet Trademart weten dat het de exploitatie van het cash & carry centrum genaamd Home & Living &go overgedragen heeft. Het centrum beslaat 10.000 vierkante meter in het Trademart-gebouw en werd in 2021 geopend. Bedrijven kunnen daar decoratie- en interieurproducten kopen.

‘Voor TICA betekent de overname een eerste internationale uitbreiding’

Trademart besloot het centrum te verkopen om zich te concentreren op de eigen kernactiviteiten. Ook wil het bedrijf verder groeien met andere projecten. Voor TICA betekent de overname een eerste internationale uitbreiding.

‘Voorraad op maat beheren’

Net als in de andere vestigingen van TICA kunnen leden in Brussel alle producten per stuk inkopen. Hierdoor is het voor leden makkelijker om hun voorraad flexibel en op maat te beheren. De overname gaat per direct in, waardoor TICA alle lopende zaken overneemt.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten