Orderchamp en TICA kondigen samenwerking aan

Orderchamp en TICA kondigen samenwerking aan

Inkoopplatform Orderchamp kondigt een partnerschap aan met TICA Trends & Trade. Samen creëren ze een omnichannel inkoopervaring voor retailers in Europa. Dit betekent dat alle 300 merken van TICA binnenkort beschikbaar zijn op Orderchamp.

De Nederlandse marktplaats Orderchamp bestaat sinds 2019 en groeit sindsdien hard. Ondertussen heeft het een aanbod van ruim 6.000 merken. Begin dit jaar lanceerde het een eigen fulfilmentoplossing.

Uitbreiding assortiment

TICA is een lifestyle inkoopplatform met drie fysieke winkels in Nederland. In totaal heeft het offline meer dan 54.000 vierkante meter aan winkelruimte. De twee bedrijven kondigen vandaag een partnerschap aan. Orderchamp verkocht al een derde van de merken van TICA, maar door de samenwerking is het gehele assortiment straks op het platform beschikbaar.

‘We worden het eerste omnichannel wholesale inkoopplatform.’

“Wij worden het eerste omnichannel wholesale inkoopplatform dat een enorm productaanbod van duizenden merken, zowel on- als offline, op een inspirerende wijze samenbrengt. Orderchamp vult TICA naadloos aan, en vice versa, en daar gaan de klanten van beide partijen; zowel de verkopende merken als de inkopende retailers, veel profijt van hebben”, aldus Joost Brugmans, co-founder en CEO van Orderchamp.

Internationale groeiplannen

Retailers kunnen nu offline producten bekijken en inkopen bij de locaties van TICA. Daarnaast zijn de producten online (opnieuw) te bestellen via Orderchamp. Leden van TICA krijgen daardoor toegang tot een vergroot assortiment.

‘We zijn klaar om meer fysieke locaties uit te rollen in Europa.’

De bedrijven zijn nu actief in de Benelux en Duitsland, maar er zijn al internationale groeiplannen. “We zijn klaar om nog meer fysieke locaties uit te rollen in Europa en de verbinding tussen on- en offline met behulp van Orderchamp’s technologie nog beter neer te zetten”, vertelt Martijn Cliteur, directeur van TICA.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten