Steeds meer mogelijk met achterafbetalen

Steeds meer mogelijk met achterafbetalen

Er zijn weer een aantal interessante updates te melden uit de achteraf-betaalsector. Zo lanceert MultiSafepay E-Invoicing, een achteraf-betaalmethode die naar wens door de merchant kan worden ingericht, lanceert AfterPay een app voor consumenten en zag het haar marktaandeel oplopen tot 3 procent. 

MultiSafepay lanceert E-Invoicing

Payment service provider MultiSafepay heeft vandaag E-Invoicing gelanceerd, als antwoord op een groeiende vraag naar maatwerk binnen de online betaalmethodes. Merchants maken bij E-Invoicing hun eigen tijdlijn aan, waarop ze instellen wanneer en met welke methoden met de klant wordt gecommuniceerd. Op deze manier kan de merchant zelf bepalen hoe en wanneer betaalverzoeken naar de klant worden gestuurd, wie goed- of afgekeurd wordt of dat de rekening bijvoorbeeld pas een week na besteldatum wordt verzonden.

MultiSafepay benadrukt dat E-Invoicing niet bestaande oplossingen zal gaan vervangen, maar dat het vooral bedoeld is voor webwinkeliers die wat meer flexibiliteit willen.

Afterpay lanceert app voor consumenten

Afterpay heeft ook wat nieuws. Het heeft de AfterPay-app gelanceerd voor consumenten. Hiermee kunnen ze bij meer dan vijfduizend webwinkels achteraf betalen en alle AfterPay-betalingen bekijken. “Je hoeft niet meer naar de e-mails te zoeken, alles wat je nodig hebt zit in jouw broekzak. Zodat jij, waar je ook bent en wat je ook wilt, nog meer regie hebt over snel, gemakkelijk en eenvoudig betalen”, zo omschrijft de PSP de app.

Waarschijnlijk kan de app van Afterpay rekenen op aardig wat gebruikers, want de achterafbetaalmethode heeft vorig jaar prachtige groeicijfers getoond. Zo blijkt uit de eCommerce Payment Monitor dat AfterPay, in aantal aankopen, het hardst gegroeid is van alle betaalmethoden in Nederland. AfterPay groeide met 49 procent en zag haar marktaandeel toenemen van 2 procent in 2015 naar 3 procent vorig jaar. Afgelopen jaar hadden wij wel wat op- en aanmerkingen op dit onderzoek, toen wij het onder de loep namen.

Nieuwkomer Yehhpay

Het zijn niet alleen de bestaande PSP’s die vernieuwen, er is ook een nieuwe speler in de achteraf-betaalsector bijgekomen. Eind vorige maand interviewden wij Yehhpay, dat denkt een makkelijker, goedkoper en klantvriendelijker alternatief te kunnen bieden voor Afterpay en Klarna. Yehhpay biedt achteraf betalen momenteel voor €0,99 per goedgekeurde transactie en komt de markt dus gelijk binnen met een scherp tarief. Direct bij de lancering koos Yehhpay voor een samenwerking met Pay.nl en dit jaar zullen andere betaalproviders volgen.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten