menu
Retourenverwerker BuyBay krijgt 2 miljoen euro subsidie

Retourenverwerker BuyBay krijgt 2 miljoen euro subsidie

BuyBay, een bedrijf dat onder andere webwinkels helpt met het verwerken en verkopen van retourproducten, heeft Europese subsidie gekregen. Het gaat om een bedrag van bijna twee miljoen euro. Met het geld wil het Amsterdamse bedrijf verder uitbreiden binnen Europa.

“We zijn erg trots dat we door de Europese Commissie worden beschouwd als één van de bedrijven met de meest innovatieve en potentiële concepten op het gebied van logistiek”, aldus managing director Thijs Bosgoed. “De ontvangen subsidie zal ons verder in staat stellen onze propositie door te ontwikkelen en verdere stappen binnen Europa te zetten.”

Ook witgoed en meubels verwerken

Een deel van de subsidie zal worden gestoken in IT, zodat er slimmer en efficiënter producten geplaatst en geprijsd kunnen worden. Ook wil het investeren in nieuwe partnerconcepten. Zo denkt het bedrijf een betere service te kunnen bieden aan partners met een breed productaanbod, als BuyBay haar logistieke setup ook uitbreidt naar witgoed en meubels. Momenteel werkt BuyBay samen met ecommerce-bedrijven als Bol.com en eBay en zijn het vooral consumentenelektronica en kleine huishoudelijke apparaten die via BuyBay weer terug in de verkoop gaan.

Uiteindelijk wil BuyBay de vleugels uitslaan en de Europese retourmarkt openbreken. Hierbij gaat het initiële doel niet verloren: meer opbrengst voor de retailer, fabrikant of distributeur waar het mee samenwerkt en tegelijkertijd minder verspilling van producten. “Uiteindelijk willen wij naar een model waarin retourproducten direct van de oude naar de nieuwe consument worden gestuurd, met alle duurzaamheidsbesparingen van dien. Maar voordat wij dit hebben gerealiseerd zijn we wel vijf jaar verder”, aldus Teun Kraaij.

Horizon 2020

Het geld dat BuyBay heeft ontvangen komt van Horizon 2020, het programma van de Europese Commissie om onderzoek en innovatie te stimuleren. In totaal zijn er 57 Europese midden- en kleinbedrijven geselecteerd die in totaal 94 miljoen euro aan subsidie krijgen. Naast BuyBay, hebben ook de Nederlandse bedrijven Connecterra, Intrinsic-ID, Eye on Air, Cerescon en NutriLeads een geldbedrag ontvangen.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch