Red Je Pakketje haalt 12,5 miljoen op

Red Je Pakketje haalt 12,5 miljoen op

Red Je Pakketje heeft 12,5 miljoen euro aan financiering opgehaald. Het koeriersbedrijf wil met dit geld haar wagenpark elektrisch maken, om zo volledig CO2-vrij pakketjes te kunnen bezorgen.

Red Je Pakketje zal in eerste instantie starten met 210 Nissan E-NV200-bezorgbussen. In hoeverre het hiermee haar wagenpark uitbreidt of het bestaande vervangt is niet bekend gemaakt maar eerder dit jaar opende het nog een nieuwe hub in Utrecht vanwege de aanhoudende groei dit jaar.

De verwachting is dat het bedrijf met deze bussen ruim 70 procent van haar pakketten elektrisch kan bezorgen. De eerste wagens zullen volgende maand al de weg op gaan en de komende jaren komen daar nog 300 extra elektrische voertuigen bij. Met als uiteindelijke doel om de pakketten volledig uitstootvrij te kunnen leveren.

De eerste wagens gaan volgende maand de weg op.

Aandelen en vreemd vermogen

Het streven om het volledige wagenpark elektrisch te maken is mooi, maar kost natuurlijk wel geld. Hiervoor is Red Je Pakketje bijgestaan door Basecore Capital, dat zich heeft gespecialiseerd in ‘green technology’-financieringen. De investeringsmaatschappij financiert zelf in ruil voor aandelen. Daarnaast wordt het project gerealiseerd via vreemd vermogen dat afkomstig is van de Nederlandse scale-up Beequip, zo liet Red Je Pakketje’s medeoprichter en directeur Sam Rohn weten.

De investering in het wagenpark komt niet uit de lucht vallen. In oktober 2019 liet Rohn al weten dat het bedrijf binnen drie jaar haar hele netwerk klimaatneutraal wil maken. Red Je Pakketje heeft ook het afgelopen jaar niet stilgezeten. Eind 2019 opende het haar eerste twintig drop-offpoints en dit netwerk is langzaam maar zeker uitgebreid. In juni van dit jaar bundelde het de diensten Same Day Delivery en Next Day Evening tot de nieuwe dienst VanavondBezorgd, waar elke webshop gebruik van kan maken.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten