Picnic sluit eigen cao af

Picnic sluit eigen cao af

Het personeel van Picnic krijgt een eigen cao. Vakbond FNV wilde al een tijd dat Picnic haar personeel onder de supermarkt-cao betaalt, maar die strijd won Picnic in de rechtszaal. Toch komt de online supermarkt nu met een eigen cao.

Picnic ging niet akkoord met het voorstel van FNV, omdat het internetbedrijf vindt dat ze geen echte supermarkt zijn en het dus niet zou kloppen om het personeel op dezelfde manier te behandelen als personeel in bijvoorbeeld de Albert Heijn of Jumbo.

Picnic werkte via Thuiswinkel aan ecommerce-cao

De online supermarkt was wel een van de online bedrijven die via Thuiswinkel.org en Inretail werkte aan een cao voor ecommerce-bedrijven. “Wij vinden het belangrijk dat er arbeidsafspraken gelden voor de sector waarin bedrijven actief zijn, zodat straks eventueel ook Amazon zich daaraan moet houden. Dat zal nog wel even duren, want het gaat om een hele nieuwe cao voor een branche die zulke collectieve afspraken nog niet kent”, zo zei topman Michiel Muller in het Parool vorige maand.

Wij vinden het belangrijk dat afspraken gelden voor de sector waarin we actief zijn.

‘Voor het eerst dat webwinkel cao sluit’

Nu zijn Picnic en vakbond De Unie het eens geworden over een cao. Diezelfde Parool bericht dat het voor het eerst zou zijn dat een webwinkel een eigen collectieve arbeidsovereenkomst heeft gesloten. Er moet nog wel gestemd worden over de nieuwe regeling. Een meerderheid van de medewerkers moet ermee akkoord gaan.

6 procent loon erbij

Mocht de nieuwe cao er doorheen komen, dan gaan de ruim vierduizend medewerkers in twee jaar 6 procent meer verdienen. Ook krijgen ze een extra vakantiedag, elk jaar 200 euro voor cursussen, en een hogere bijdrage aan hun pensioen. Ook kunnen flexwerkers na twee jaar in vaste dienst worden genomen.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten