Picnic nu ook actief in Frankrijk

Picnic nu ook actief in Frankrijk

Picnic is nu officieel actief in Frankrijk. De online supermarkt heeft enkele weken proefgedraaid met het bezorgen van boodschappen in Valenciennes. Nu kunnen alle inwoners van deze Franse stad zich opgeven via de app.

De lancering van Picnic in Frankrijk komt niet plots uit de lucht vallen. Tegenover het AD vertelt medeoprichter Michiel Muller dat de start in Frankrijk twee jaar lang is voorbereid. En dat er voor de noordelijk gelegen stad Valenciennes is gekozen is geen toeval.

Valenciennes is een typische Picnic-stad.

“Het is een typische Picnic-stad. Er wonen veel gezinnen die graag tijd besparen door hun boodschappen thuis te laten bezorgen”, aldus Muller tegenover de krant.

Eerst een test en dan gefaseerd bewoners toelaten

Onder de naam TocToc voerde Picnic eerst een test uit met enkele inwoners van Valenciennes, die zich hiervoor via een formulier op de site konden aanmelden. Na het experiment kunnen alle inwoners van de stad zich opgeven via de app; zij zullen gefaseerd worden toegelaten. Vanuit een hub in het naburige Anzin kunnen de boodschappen bij zestigduizend huishoudens worden bezorgd.

Picnic nu actief in drie landen

Met de lancering in Frankrijk is Picnic langzaamaan een Europese speler aan het worden. De online-only supermarkt, die in 2015 in ons land lanceerde, breidde in 2018 voor het eerst uit buiten de landsgrenzen door een webwinkel in Duitsland te openen. Daar maken inmiddels zo’n 350.000 klanten gebruik van de boodschappendienst.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten