Parcify test bezorging via kajaks in Nederland

Parcify test bezorging via kajaks in Nederland

De logistieke sector is volop aan het experimenteren met hoe pakketjes anders bezorgd kunnen worden. De Belgische koeriersdienst Parcify is nu in Amsterdam, als eerste pakjesdienst in Nederland, aan het testen met bezorging via kajaks en paddle boards.

Dat betekent dus dat inwoners van Amsterdam sinds kort hun online bestelde producten via het water kunnen ontvangen. Volgens Parcify is dit vandaag de dag de meest betrouwbare en meest ecologische manier om pakjes tot bij de klanten te brengen. En daar heeft het op zich wel een punt, want op het water zijn geen files en om te kunnen kajakken is er geen brandstof nodig.

De Belgische dienst zal dit experiment volhouden tot eind oktober. Tot die tijd is het op zoek naar sportieve waterkoeriers die het geen probleem vinden om voor hun werk door de grachten van de Nederlandse hoofdstad te peddelen. Parcify bezorgt via kajaks of via zogeheten paddle boards, surfplanken waar je op gaat staan en je jezelf vervolgens via een paddel vooruit beweegt.

Positieve impact op verkeer en milieu

Volgens Bloovi zal een schip het grote volume pakjes tot aan het centrum van Amsterdam brengen, waarna de Parcify-koeriers via kajaks en paddle boards the last mile zullen afleggen. “Leveren via het water is vandaag de meest betrouwbare en ecologische manier om pakjes tot bij klanten te krijgen”, aldus Daan Giesen van Parcify. “Parcify is dan ook een alternatief voor al die busjes in de binnenstad, die meer en meer de boventoon voeren en voor steeds meer verkeersoverlast en milieuhinder zorgen. We zorgen ervoor dat mensen online kunnen blijven shoppen, en tegelijkertijd een positieve impact hebben op het verkeer en milieu.”

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten