menu
lightspeed ecommerce

Ook webwinkels vieren 1 april

Ook webwinkels vieren 1 april1 april is voor sommigen een dag om naar uit te kijken, terwijl anderen juist niet kunnen wachten tot deze dag voorbij is. Voor die eerste categorie hebben wij een overzichtje gemaakt van webwinkels uit binnen- en buitenland die iets leuks hebben gedaan met deze fopdag.

Zo maakte Thuisbezorgd.nl bekend vanaf vandaag pizza’s te bezorgen nog voordat iemand besteld heeft. Dit zou gebeuren op basis van patroonherkenning, zo meldt Emerce. “Als mensen elke vrijdag dezelfde pizza bestellen vormt zich een patroon. Op basis daarvan kun je elke volgende vrijdag een voorspelling van gedrag maken”, zo legt directeur Jitse Groen uit.

In Australië wist Vegemite, een smeerpasta op basis van biergistextract (nee, da’s geen grap!), op Facebook meer dan 4600 likes en 6900 shares te scoren met het bericht dat het bedrijf een ‘iDRINK 2.1’-energiedrankje lanceert. Zodat fans het onderweg gewoon kunnen drinken in plaats van het op hun boterham te smeren.

Vegemite 1 april

Online chocola bestellen
Ritter Sport heeft de 1-aprilgrap verstopt in de webwinkel van de chocoladefabrikant. Het verkoopt namelijk sinds deze week online 100g Mett. Oftewel, een chocoladereep van 100 gram gevuld met stukjes… vlees. “Chocolade en gemalen varkensvlees. Bij de eerste hap nog een ongebruikelijke combinatie, maar bij de twee hap kun je het niet meer missen. […] Bestel nu voor een beperkte tijd online via de webshop.”

Ritter Sport 1 april

Optus, een groot Australisch telecombedrijf kondigde vandaag de FidoPhone aan. “’s Werelds eerste communicatie-apparaat waarmee je het gesprek kan aangaan met je hond.” Op basis van ‘baanbrekende technologie van het Canis Lupus Instituut’ leunt het FidoPhone-systeem op de zes knoppen bevattende Doggyvice, de app en jouw mobiel. “Tover ‘Woof’ om in ‘What’s up?'”

Sportkleding-verkoper Lululemon Athletica heeft ook iets nieuws bedacht en toevallig gaat dat vandaag in de verkoop. Het zijn ‘Spray-On Yoga Pants‘, oftewel een yogabroek die je niet aantrekt, maar op je been spuit door middel van een spuitbus (ter waarde van 1200 dollar). Het past als een tweede huid, het zit comfortabel en je kunt er wel twaalfhonderd broeken mee spuiten.

SprayOn 1 april

Originele nagellak kopen?
Cosmeticamerk Julep leek het wel leuk om op deze dag naast hun lijn Julep Maven ook de Julep Manven te introduceren. Want “We <3 #MenWhoWearPolish”. Vandaag kun je 50% korting krijgen op mannen-nagellak, al leidt de 1april-url naar een 404-pagina. Was dat ook de bedoeling?
 
Julep nagellak 1 april

Creditcardverstrekker Barclaycard houdt ook van honden, wat blijkt uit de lancering van ‘PayWag’, een contactloos betaalsysteem voor honden. Met een NFC-chip in de hondenriem kunnen honden zonder probleem hun favoriete speeltjes afrekenen in de winkel.

Overigens waren niet alle webwinkels of ecommerce-bedrijven even actief met 1 april. Zo tweette vanochtend iemand: “Oké, Pizzahut heeft me goed te pakken genomen. Ik heb gebeld om een bestelling te plaatsen, maar niemand nam de telefoon op. Hahaha, April Fools!” De tweet was natuurlijk sarcastisch bedoeld en Pizzahut haastte zich dan ook om de fout goed te maken. “We always want you to be able to order. Please visit us at http://pizzahut.com/phcares with the details.” Overigens deed concurrent Domino’s wél aan 1 april, want zij komen vandaag met de eetbare pizzadoos. Eet smakelijk…

Overigens treedt er rond deze dag ook in Nederland sarcasme op in combinatie met klachten over webwinkels. Ton Staalstra twitterde enkele dagen terug al: “Bol.com beste webwinkel? Ook al een 1-aprilgrap zeker. Je zal je PlayStation 4 er maar besteld hebben en al 3,5 maand moeten wachten!” Voor zo ver wij weten heeft Bol.com nog niet gereageerd op deze klacht. Ze kunnen moeilijk beweren dat ze te druk zijn met een 1-aprilgrap, want die hebben wij de webwinkelgigant nog niet zien maken dit jaar. Of het moet de actie zijn waarbij je een keycord(!) kunt winnen…

keycord winnen bij Bol.com ... Really?
Laat dit alsjeblieft een 1-aprilgrap zijn…

Sowieso is het wat ons betreft vrij matig gesteld met de 1-aprilhysterie onder Nederlandse webwinkels. Alleen Thuisbezorgd.nl schijnt er iets mee gedaan te hebben. Of was dat toch een grap vanuit Emerce zelf, aangezien we het bericht nergens anders vonden, ook niet op de social media-kanalen van de eten-bestelsite. Maar geen Bol.com, geen Wehkamp, geen Coolblue (die anders vrij humoristisch uit de hoek kan komen) die iets doet met 1 april. Ook van de Hema, die regelmatig in is voor een grapje, is angstvallig stil. Het enige wat zij doen met 1 april is een flauwe inhaker.

1 april hema

Nu hoef je er natuurlijk niet zoveel moeite in te steken als Google al sinds jaar en dag doet met de diverse sites en diensten die ze hebben, maar een klein, leuk bedacht grapje één keer in het jaar moet toch wel kunnen? Als de 1-aprilgrap immers goed is uitgewerkt en ook nog enige relatie heeft met de producten die je online verkoopt, dan kan zo’n grap een glimlach achterlaten bij je fans en het zal je imago dan ook alleen maar goed doen. Dus: wie van jullie komt volgend jaar met een leuke 1-aprilgrap?

Tags

Reacties