Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Misplaatste Valentijnsdagcadeaus

Misplaatste Valentijnsdagcadeaus

14 februari is het weer Valentijnsdag. Voor webwinkels een mooie gelegenheid om extra omzet te halen. Maar daarvoor moet je wel de juiste producten aanbieden. Niet elke webwinkel of retailer slaagt daarin. Wij komen met de meest misplaatste Valentijnsdagcadeaus van dit jaar!

Als je denkt aan Valentijnsdag dan denk je wellicht ook aan cadeautjes. En dan denk je aan chocolaatjes, rozen, een etentje, een lekker geurtje of iets wat echt helemaal bij de ander past. Maar wij begrijpen ook goed dat dit soort cadeaus wellicht een beetje cliché worden en zijn dan ook zeker te porren voor wat leuke, verrassende cadeaus. Maar dat niet elke retailer snapt wat je bij Valentijnsdag kan aanbieden, blijkt wel als wij een rondje langs wat Nederlandse webwinkels doen…

Hema
Op de homepage van de Hema pronkt een schattige banner van een meisje met een rood hartjeskussen. Wanneer je hier op klikt, word je geleid naar de afdeling ‘Wonen & Slapen’ en zien we een allegaar aan producten, die blijkbaar zijn gefilterd op de kleuren rood en roze. Had de Hema echt niet wat méér moeite kunnen doen bij het selecteren van speciale Valentijnsdagcadeaus?

Want nu vinden we tussen al deze goed bedoelde cadeaus ook gewoon een prullenbak, een medicijnbox en een ladeverdeler. “Hier schatje. Het is roze, dus romantisch. En ruim nou eindelijk eens een keer je rotzooi op!”

HEMA Valentijnsdag

Trekpleister
De Trekpleister is nou al niet gelijk de winkel waar we aan denken als we op zoek zijn naar een lief Valentijnsdagcadeautje, maar een onpersoonlijke cadeaukaart van deze winkel vinden we al helemaal desastreus voor onze relatie. Sorry, maar doe dan gewoon niks, Trekpleister!

Trekpleister Valentijnsdag

Groupon
Groupon lijkt misschien niet meer zo actief in ons land, maar ze doen wel degelijk wat speciaals met Valentijnsdag. Of nou ja, speciaal? Het lijkt erop dat ze lukraak wat bestaande deals hebben geselecteerd en onder gebracht in de vier Valentijn-categorieën ‘voor hem’, ‘voor haar’, ‘samen’ en ‘romantische uitstapjes’. Die laatste categorie lijkt de enige relevante te zijn, want tussen die andere prijken nogal wat dubieuze Valentijnsdag-suggesties. Zo kun je je geliefde echt héél erg verrassen met een cursus online beleggen, fun tubing met friet en ranja, een filler-behandeling van Robert Schoemacher of een introductiecursus naaien. Yup, dit straalt echt heel erg de romantiek uit, Groupon!

Groupon Valentijnsdag

Media Markt
De Media Markt heeft op haar Valentijns-landingspagina al gelijk een verklaring voor haar aanbod. Er valt te lezen: “Bonbons, rozen en lieve kaartjes. Ze doen het altijd goed op Valentijnsdag. Maar deze dag van de liefde is ook een uitstekende gelegenheid om eens extra uit te pakken en je geliefde te verrassen met één van deze prachtige cadeaus!” Helemaal mee eens. Daarom is het leuk dat ze de nieuwe Adele-cd of een pakje Durex-condooms aanbieden. Maar een elektrische tandenborstel? En een Microsoft Office-pakket? Blijkbaar zijn ze toch gek bij de Media Markt…

MediaMarkt Valentijnsdag

En mocht je nou echt niks kunnen vinden voor jouw valentijn, dan kun je altijd nog zeggen dat je cadeau ergens op de snelweg is blijven liggen…

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch