menu
lightspeed ecommerce

Groupon, leven jullie nog wel in Nederland?

Groupon, leven jullie nog wel in Nederland?

Groupon lijkt een van de eerste slachtoffers te worden van de laatste ‘bubble’. Waar het Amerikaanse bedrijf rond het jaar 2010 nog gouden bergen zag, lijken de tijden nu te zijn veranderd. Het heeft al meerdere lokale websites gesloten en op de Nederlandse Groupon-site kwamen wij wel érg achterhaalde info achter. Zoals nieuwtjes uit 2012 en werknemers die er al drie jaar niet meer werken…

Voor wie niet bekend is met Groupon, is er een handige ‘Over Groupon‘-pagina op de website van het bedrijf. Daar lezen we onder andere dat Groupon ons land binnenkwam doordat het in 2010 het Europese Citydeal overnam. Maar blijkbaar is er sinds eind 2012 niets noemenswaardigs meer gebeurd. Drie volle jaren geen nieuws, dat is voor een snel groeiend bedrijf, dat in 2012 nog werd gekroond tot website van het jaar, toch vrij opmerkelijk te noemen.

Wie op job.groupon.nl/ kijkt, komt nog meer achterhaalde informatie tegen. Er staan daar acht mensen op afgebeeld, waarvan nog slechts drie bij het bedrijf in Amsterdam werken. De medewerkers die niet langer bij Groupon werken, zijn in sommige gevallen al weg sinds december 2013.

3 managing directors in anderhalf jaar tijd
Ook lezen we op de carrière-pagina een testimonial van salescoach Joost Siebeling, die “de hele dag op zoek is naar goede deals”. Dat doet hij echter al 16 maanden niet meer, want hij verliet Groupon in oktober 2014. Ook heeft Groupon een testimonial van de managing director van Nederland… die sinds augustus 2014 niet meer voor Groupon werkt. Het is ook wel lastig bij te houden, want na Kaasschieter was Shurendy Gerardus even managing director en sinds november vorig jaar is het Frederik van der Veen.

Slecht nieuws voor Groupon
Heeft Groupon soms geen werknemers meer rondlopen waar ze trots op zijn en die ze graag in een showcase op de site plaatsen? Of hebben ze sowieso al jaren niet meer naar hun website omgekeken? Groupon heeft sowieso weinig goed nieuws te melden de laatste tijd, zo lijkt het. In september vorig jaar kondigde het Amerikaanse bedrijf aan wereldwijd 1100 banen te schrappen en heeft het, mede in Europa, al diverse websites gesloten.

Het is stil rondom Groupon. En het beetje nieuws wat we horen stemt niet tot enig positivisme. We missen eerlijk gezegd een beetje de reuring rond het bedrijf. Al is het dan weer wél prettig dat we al even niet meer van Groupon hebben gehoord op het gebied van spamachtige marketingpraktijken

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch