Mijndomein lanceert lokaal shoppingplatform

Mijndomein lanceert lokaal shoppingplatform

Mijndomein lanceert een eigen verkoopplatform onder de naam Mijnwinkel.nl. De veteranen uit de ecommerce zullen deze naam nog wel herinneren als de voorganger van MyShop en niet geheel toevallig blijkt die partij inderdaad de motor achter dit nieuwe concept.

Naar verwachting komt Mijndomein dit voorjaar met een nieuw lokaal shoppingplatform. Exacte tarieven, lanceringsdatum of functionaliteiten zijn nog niet bekend, maar op de Webwinkel Vakdagen zagen wij MyShop-eigenaar Marcel Ambriola in een paars t-shirt. Hij bevestigt samen te werken waarbij de naam Mijnwinkel.nl – die is vervallen bij de lancering van MyShop – wordt ingezet voor een nieuw initiatief.

Mijnwinkel.nl is een compleet nieuw platform

Het gaat dus om een nieuw platform. MyShop is niet overgenomen en Mijnwinkel is daar ook geen directe whitelabel-oplossing van. Het is een compleet nieuw online winkelcentrum van Mijndomein. Het is mede ontwikkeld door mensen die ook werken aan MyShop, maar staat er verder eigenlijk helemaal los van.

Marcel vertelt dat hij wel oren had naar het plan van Mijndomein. “We werken graag met partners en dat we hier onder de naam van Mijndomein werken, maakt voor ons niet uit. Dat die ook enthousiast werden van de naam Mijnwinkel.nl en dat we die naam dus een tweede leven kunnen geven, is voor ons natuurlijk een leuk detail. Maar wat ik vooral leuk vind, is dat we hiermee echt de lokale winkelier gaan helpen.”

Lokale winkelier nog maar mondjesmaat online

Met de samenwerking willen beide partijen lokale retailers gaan helpen met online verkopen, want nog altijd zijn er veel fysieke retailers die eigenlijk de weg naar online niet hebben gevonden. Denk aan de lokale kaasboer, bloemenwinkel of slager.

Mijndomein heeft ruim tweehonderdduizend klanten, waaronder veel kleine retailers. Die hebben vaak wel een domeinnaam vastgelegd, maar een grote groep komt niet veel verder dan dat. Het werkelijk verkopen via internet is een te grote stap.

Voor veel lokale retailers is verkopen via internet een te grote stap.

Daarnaast is er een groep die wel online is en kan verkopen, maar die in haar eigen regio nog amper een klantenbestand heeft opgebouwd. “Dan kun je inderdaad denken aan klanten van MyShop“, legt Marcel uit. “Maar we willen straks ook de lokale retailers van Mijnwebwinkel, CCV Shop, Mijndomein zelf (zij hebben ook een eigen webshopplatform) of andere softwaregebruikers gaan aansluiten op Mijnwinkel.nl.”

Mijnwinkel.nl gaat lokale retail steunen

De tweede groep lijkt misschien al een stap verder, maar kan landelijk qua logistiek, marketing, prijs en aanbod ook vaak niet op tegen spelers als Bol.com, Zalando of Amazon. Mijndomein heeft haar bestaan juist te danken aan veel van deze kleine retailers en wil zich dan ook gaan inzetten voor een soort alternatief van die grote ecommerce-reuzen.

Daarin staat de hostingclub niet alleen. Een grote groep mensen zou het fijn vinden als in het lokale winkelcentrum ook ruimte blijft voor een kledingboetiek, boekenwinkel of winkel met wat keukenartikelen. Door ook online bij deze spelers te shoppen, behoud je hun bestaansrecht. Mijndomein heeft zelf wel wat bereik, maar wil hier ook serieuze marketingcampagnes voor gaan inzetten.

Mijndomein wil serieuze marketingcampagnes inzetten voor Mijnwinkel.nl

Gratis aanmelden

Winkeliers kunnen zich gratis aanmelden en betalen vervolgens per transactie. Hoewel deze tarieven nog niet openbaar zijn, hoeven winkeliers zich daar volgens Marcel geen zorgen over te maken. “Dit is echt een platform dat gericht is op het ondersteunen van lokale winkeliers. Bovendien heeft Mijndomein al bewezen dat het efficiënt kan werken en met lage tarieven iets moois kan neerzetten.”

Retailers met interesse kunnen zich alvast inschrijven.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten