Klarna gaat samenwerking aan met Stripe

Klarna gaat samenwerking aan met Stripe

Het Zweedse betaalbedrijf Klarna maakte gisteren bekend dat het gaat samenwerken met Stripe, een Amerikaans betaalplatform. Winkeliers die Stripe gebruiken kunnen nu Klarna als betaaloptie aanbieden. Met de infrastructuur van Stripe kan Klarna nu ook betalingen met creditcards uit de VS en Canada accepteren.

Sinds 2017 is Stripe ook in ons land actief en gebruiken bedrijven het om online betalingen te accepteren op bijvoorbeeld hun website of via een app. Vanaf nu kunnen deze ondernemingen Klarna als betaaloptie toevoegen.

Integratie waar Klarna actief is

Deze integratie is overigens te gebruiken in alle landen waar Klarna actief is: Oostenrijk, België, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Letland, Noorwegen, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, het VK en de VS.

‘Meer betalingsflexibiliteit zorgt voor meer orders’

“We zijn verheugd om samen te werken met Klarna, zodat miljoenen bedrijven op Stripe wereldwijd meer betalingsflexibiliteit kunnen bieden”, zegt Will Gaybrick, Chief Product Officer bij Stripe. “Klarna’s betalingsopties zijn een krachtig hulpmiddel voor online bedrijven om meer klanten aan te trekken, conversieratio’s te verhogen, winkelmandjes te vergroten en zo hun omzet te vergroten.”

Na de integratie met Klarna namen verkoopaantallen toe met 27%.

In een persbericht laten de bedrijven de eerste resultaten van de samenwerking weten. Bedrijven die Stripe gebruiken zagen na de integratie met Klarna een toename in verkoopaantallen van 27 procent. Ook nam de gemiddelde orderwaarde toe met 41 procent. De aankoopfrequentie nam daarnaast met 36 procent toe. Samen zorgden deze toenames ook voor een hogere omzet.

Groter bereik

Ook gaven gebruikers van Stripe aan dat 40 procent van de shoppers die ze via Klarna ontvangen nieuwe klanten zijn. De consumenten app van Klarna heeft meer dan 18 miljoen maandelijkse gebruikers. Uit deze resultaten blijkt dus dat webwinkels met de app nieuwe klanten bereiken.

‘Samen met Stripe zijn we een groeipartner voor retailers van elke omvang.’

Koen Köppen, Chief Technology Officer bij Klarna: “In de afgelopen jaren hebben Klarna en Stripe de ecommerce-ervaring voor miljoenen consumenten en wereldwijde retailers opnieuw gedefinieerd. Samen met Stripe zullen we een echte groeipartner zijn voor onze retailers van elke omvang, waardoor ze hun ondernemerssucces kunnen maximaliseren door middel van onze gezamenlijke diensten. Door gemak, flexibiliteit en controle te bieden aan nog meer shoppers, creëren we een win-winsituatie voor zowel retailers als consumenten.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten