Online betaalplatform Stripe nu ook in Nederland

Online betaalplatform Stripe nu ook in Nederland

Het Amerikaanse online betaalplatform Stripe biedt haar diensten nu ook in Nederland aan. Met Stripe kunnen bedrijven online betalingen accepteren op bijvoorbeeld hun website of via een app. Naast Nederland, lanceert Stripe ook in België en Luxemburg. Volgens het bedrijf vormt de Benelux een belangrijke nieuwe regio voor hen, met veel kansen.

De Benelux is voor Stripe een interessante markt, dat hierbij het sterke startup-ecosysteem en de snel groeiende ecommercemarkt in deze regio roemt. Voor Duco van Lanschot, die verantwoordelijk is voor Stripe in de Benelux, is de hoogste prioriteit om startups en developers hier verder op weg te helpen. “Developers steken nu bijvoorbeeld veel tijd en moeite in het bouwen van betaalsystemen voor abonnementen en periodieke betalingen. Wij hebben daar een kant-en-klare oplossing voor die ze heel snel kunnen implementeren”, zo zegt hij.

In Nederland zijn er al enkele bedrijven die gebruikmaken van Stripe. Zo hebben WeTransfer, Deliveroo en Catawiki de betaaldienst al geïmplementeerd, maar nu is het online betaalplatform ook voor andere bedrijven beschikbaar. Voor marktplaatsen is er weer een andere oplossing, Stripe Connect. Dit handelt betalingen tussen aanbieders en klanten uit de hele wereld af en ondersteunt zowel ecommerce, als on-demand business en crowdfunding.

Betaalmethoden en tarieven Stripe

Stripe ondersteunt betaalmethoden als iDeal, Apple Pay, Android Pay en SEPA en is in feite onzichtbaar voor de consument; bedrijven kunnen de betaalinterface dan ook helemaal aanpassen naar hun eigen smaak. Er zit natuurlijk wel een prijskaartje vast aan het kunnen gebruiken van Stripe:  25 cent plus 1,4 procent van het transactiebedrag voor Europese creditcards en 25 cent plus 2,9 procent per transactie voor niet-Europese creditcards.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten