Klarna Comparison Shopping Service gelanceerd

Klarna Comparison Shopping Service gelanceerd

Klarna heeft vandaag een nieuwe dienst gelanceerd: Klarna Comparison Shopping Service. Hiermee kunnen aangesloten retailers meer klanten bereiken. Via advertenties in Google Shopping, maar ook via een nieuwe vergelijkingssite van Klarna, waar consumenten tal van producten kunnen bekijken en kopen.

Klarna zegt dat de nieuwe service retailers in staat stelt om meer online shoppers goedkoper te werven. “We zijn erg trots op de lancering van de Klarna Comparison Shopping Service. Met deze nieuwe oplossing stellen we retailers in staat hun Google-advertenties met productvermeldingen efficiënter weer te geven”, aldus CMO David Sandström.

Meer klanten en een hogere conversie.

De Zweedse betaaldienst denkt een manier te bieden waarmee retailers meer klanten kunnen bereiken en tegelijkertijd een hogere conversie kunnen realiseren. “Hierdoor wordt het rendement van de advertentie-uitgaven gemaximaliseerd.”

Google Shopping opengesteld voor CSS-partners

Klarna is nu dus een van de vele CSS-partners van Google. Nadat de zoekgigant in juni 2017 een recordboete kreeg opgelegd van de Europese Commissie, ging Google Shopping op de schop. Google opende het Shopping-portaal voor Comparison Shopping Service Partners, waarbij je simpel gezegd meer waar krijgt voor je geld. Via dergelijke partners krijg je als adverteerder namelijk een veilingvoordeel van 20 procent bij iedere klik.

Vast maandelijks tarief

Klarna Comparison Shopping Service wordt aangeboden via een klein vast maandelijks tarief. “Door over te stappen op Klarna CSS kunnen retailers tot 20 procent besparen op de cost per click (CPC) doordat er geen tarief van Google CSS in rekening wordt gebracht”, zo legt het Zweedse bedrijf uit.

Los van de rol als facilitator voor advertenties in Google Shopping, heeft Klarna ook een eigen vergelijkingssite gelanceerd. Op css.klarna.com plaatst het de producten van retailers in een overzicht, om zo de zichtbaarheid van merken en hun bereik onder klanten verder te vergroten.

Beschikbaar in 21 landen in Europa

Klarna Comparison Shopping Service is beschikbaar in Nederland, Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten