in3 haalt €10 miljoen groeikapitaal op

in3 haalt €10 miljoen groeikapitaal op

Vandaag laat het Nederlandse in3 weten dat het 10 miljoen euro aan groeikapitaal heeft opgehaald. De kapitaalinjectie moet verdere groei en verbetering van het product bevorderen en maakt een snellere personeelsgroei in de merchant- en klantenservice mogelijk. Daarnaast is in3 een samenwerking gestart met Wordline.

In 2018 werd in3 opgericht als een alternatief voor bestaande achteraf betaaloplossingen. De oprichters werkten destijds voor Capayable en waren al bekend met de markt. “Het werd al snel een drukke markt met bedrijven als Klarna, AfterPay en Billink. De concurrentie noodzaakte ons een frisse blik op het BNPL-model te werpen en al snel zagen we beperkingen in beschikbare producten”, aldus Hans Langenhuizen, CEO van in3.

€10 miljoen van Finch Capital

Naar eigen zeggen heeft in3 sinds 2018 een jaarlijkse groei van 300 procent in omzet gerealiseerd. Om verder te kunnen groeien hield het een Serie A-financieringsronde en vandaag laat het weten dat het 10 miljoen euro heeft opgehaald. De investering is gedaan door Finch Capital, een investeerder die zich richt op fintech-bedrijven.

‘Sinds 2018 heeft in3 een jaarlijkse groei van 300% in omzet gerealiseerd.’

Met het kapitaal wil in3 haar team laten groeien en de technologie van het bestaande product verbeteren. Het bedrijf gaat voornamelijk investeren in personeelsgroei in de merchant- en klantenservice. Daarnaast heeft het internationale ambities die met deze ronde ongetwijfeld hoger op de agenda komen.

Mogelijkheden in3

Bekende voorwaarden van achteraf betalen zijn de betalingstermijn van 14 dagen, vaak is achteraf betalen enkel mogelijk bij lage bestedingslimieten. “We zagen een vraag naar de mogelijkheid om grotere uitgaven in termijnen te betalen. Dat kan met gespreid betalen, maar daar kleven nog meer nadelen aan voor consumenten, zoals hoge rentetarieven en registraties bij het BKR. Deze producten profiteren van mensen die het zich niet kunnen veroorloven om in één keer te kopen. Dit is voor ons vanuit sociaal verantwoordelijk perspectief geen houdbaar businessmodel.”

‘We zien dat de koper vaker voor het duurdere product kiest.’

Met in3 kan de consument rentevrij in 3 termijnen binnen 60 dagen betalen, in deelbetalingen vanaf 100 tot 3.000 euro. Door de termijn van 60 dagen hoeft een consument zich niet te registreren bij het BKR. “Ook onze winkeliers profiteren van in3 bij het afrekenen: het resulteert in een substantiële toename van transacties en een hogere gemiddelde transactiewaarde. We zien dat de koper vaker voor het duurdere product kiest.”

Samenwerking Worldline

De vandaag aangekondigde samenwerking met Wordline voorziet in3 bovendien met de technologie om zowel on- als offline winkeliers achter betaaloplossingen aan hun klanten aan te bieden zonder extra integraties. “Wij zijn verheugd met deze samenwerking met Worldline. We kijken ernaar uit om met het team en hun klanten samen te werken om betalen in 3 termijnen mogelijk te maken.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten