menu
lightspeed ecommerce

Hier moet je bij zijn!

Hier moet je bij zijn!Zo aan het einde van de zomer is het altijd weer tijd voor de betere evenementen. De komende twee maanden staat er weer van alles op het programma. Van logistiek tot de laatste trends en van een informele borrel tot een jaarlijks hoogtepunt. Welke events mag jij als webwinkelier nou echt niet missen?

Cross Border Event
Begin september begint gelijk leuk met het Cross Border Event op 10 september. Afgelopen jaar hebben we het hier prima naar de zin gehad. Maar, heel eerlijk, dat was wel mede door de heerlijke barbecue met koude pullen bier op een warm terras. Dit jaar waren we weer voornemens langs te komen maar het prijskaartje – dat afgelopen jaar tussen 95 en 120 euro lag, maar nu bijna tweehonderd euro exclusief administratiekosten bedraagt – heeft ons er dit jaar van weerhouden. Het programma is prima, maar voor dat geld is er helaas beter te vinden.

Logistieke Webshop van het Jaar
Op 17 september is er de Logistiek Webshop van het Jaar. Naast de prijs voor de webwinkel die het logistiek het beste aanpakt, staat dit event boordevol interessante sprekers en parallelsessies. Onder andere een keynote van eBay lijkt ons wel het bezoeken waard. En het betere aspect aan dit event is dat het gratis is voor retailers, webwinkeliers en vLm-leden. Alle andere deelnemers betalen 100 euro exclusief btw.

Webshop Wednesday
Ook gratis en op dezelfde dag, 17 september, vindt Webshop Wednesday weer plaats. Dit keer is het onderwerp van de avond de optimale online ervaring van Descours & Cabaud. Dit is een grote wereldwijde speler op het gebied van ijzerwaren voor de Bouw en Industrie. Ze hebben de slag gemaakt van een traditionele ijzerwarenwinkel naar een succesvolle multichannel-leverancier voor de Bouw en Industrie met meer dan 500.000 producten. De spreker zal zijn ervaringen delen over de omnichannel-strategie van het bedrijf en hoe ze per klantsegment een gepersonaliseerd aanbod aanbieden. Daarnaast zal er worden ingegaan op wat omnichannel voor B2B en DYI online inhoudt.

Shopping Today
Op 23 september vindt Shopping Today wederom plaats. Dit jaarlijkse event van Thuiswinkel.org, dat in het verleden de Thuiswinkel Update als naam had, heeft wel ook een pittig prijskaartje en is dus alleen voor de webwinkels bedoeld die kunnen investeren in hun bedrijf. Maar als je één dag wilt investeren in je kennis van de ecommerce is dit hét event waar je via veertig workshops en clinics weer helemaal up-to-date raakt van de laatste stand van zaken.  Afgelopen jaar werden we daar nog wel een beetje bang van, maar als jij de confrontatie met de toekomst van de retail aandurft is dit zeker een aanrader.

Exact Meets Magento
Op 2 oktober zijn wij aanwezig bij het Exact meets Magento event. De boekhouding, financiële cijfers en voorraadadministratie zijn niet het meest besproken onderdeel binnen de ecommerce maar daarmee zeker niet minder belangrijk. Juist in deze branche waar marges flinterdun zijn en de verkoopvolume schaalbaar moet worden is het belangrijk om de bedrijfscijfers goed overzichtelijk te houden. Waar moet je zoal op letten? Onder andere PayPal, Techtwo, MediaCT en uiteraard Exact zelf vertellen het je. Deelname is gratis en locatie is het hoofdkantoor van Exact te Delft.

Ecommercerun
En alsof dit alles nog niet genoeg is, vult Webwinkel Weblog het rijtje aan met haar eigen informele netwerkevent voor de Nederlandse ecommerce. De Ecommercerun zal ook dit jaar weer in Utrecht worden gelopen. Zo’n zestig deelnemers hebben zich al aangemeld. Onder andere Pathé, Thuisbezorgd, SEOshop, Shoppagina, Billink, PayPal en Eurail.com gaan de sportieve uitdaging aan! De dag is wederom compleet mogelijk gemaakt door PayPal waardoor jij gratis deel kunt nemen. Zien we je dan?

Wil je meer evenementen bezoeken? Check dan onze handige pagina ‘Events voor webwinkeliers‘ om te zien welke ecommerce-, logistiek- en fulfilment-evenementen je kunt bezoeken!

Tags

Reacties