menu
lightspeed ecommerce

Heineken start met affilate

Grote merken geloven in online verkoop via affiliate marketing, zo lijkt het. Op Jouwheineken.nl krijg je alle creatieve vrijheid om je eigen fles te ontwerpen en kado te doen als 6-pack. Eerder al startte Wehkamp met affiliates en verbeterde Bol.com hun affiliate programma.

Op jouwheineken.nl kun je met patronen en grafische elementen je eigen fles ontwerpen. Ook kun je gebruik maken van verschillende Heineken-designs en daar je persoonlijke tekst in plaatsen. Tijdens het ontwerpen kun je via het Heineken Longneck icoontje een 3D preview van je ontwerp bekijken.
Bron: www.daisycon.nl

Een 6-pack kost inclusief verzendkosten € 19.95. Binnen 10 werkdagen wordt je 6-pack in een speciale verpakking thuisbezorgd door TNT. Hiermee zijn ze aangesloten bij Daisycon.com. Een van de grotere affiliate marketing bedrijven.

Affiliate marketing betekent meestal dat je een website voor jou laat adverteren. Bijvoorbeeld door jouw naam hier en daar te noemen of links te plaatsen op hun website, naar produkten in jouw website. In ruil daarvoor krijgen geld voor het brengen van bezoekers, leads of in de meeste gevallen echte verkopen. Een gedeelte van de omzet dus. Enkele grote affiliate netwerken spelen als tussenpersoon hierbij een belangrijke rol omdat zij een groot aanbod van mogelijke adverteerders, of juist website eigenaren bieden. Daarnaast hebben zij een goede kennis van de techniek.

Affiliate bureaus noemden dan ook redelijke cijfers tijdens de recessie tot zover. Vandaag maakte Tradedoubler, een groot affiliate marketing tussenpersoon, bekend meer omzet gegenereerd te hebben in het eerste kwartaal. Enkel de winst ging ook bij hen in het eerste kwartaal flink omlaag.
Bron: Emerce.nl

Heb jij een eigen webwinkel? Geef dan in een reactie jouw antwoord op de vraag: Is affiliate marketing de manier om te blijven adverteren tijdens deze recessie?

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan