menu
lightspeed ecommerce

Eerste online DJ-school is een feit

Eerste online DJ school een feitVoor muziekles hoeven we de deur niet meer uit, dat wisten we al. Inmiddels is ook de eerste online DJ-school van Nederland een feit. De lessen van DJ Route zijn gewoon op het internet te volgen. Wij spraken oprichter Jeroen Bouman over zijn verwachtingen voor het komende jaar.

Dat er voor muziekles via internet een markt is, heeft Jeroen laten zien met de Online Muziekschool, waar hij mede-eigenaar van is. “In de beginfase van de muziekschool vroegen mensen zich af of het wel zou werken, muziekles via de computer. Dat daar wel degelijk interesse voor is, is inmiddels wel gebleken en met DJ-les gaat dat denk ik alleen maar makkelijker. De DJ-scene is er toch eentje die al behoorlijk gerelateerd is aan het internet”, vertelt Jeroen.

Dat was wel te merken tijdens het live-vragenuurtje dat DJ-Route organiseerde, in samenwerking met de Bax-shop, ter ere van de lancering van de website. De belangstelling daarvoor was groter dan verwacht en ook de samenwerking met de Bax-shop, die zichzelf de grootste muziekwebshop van de Benelux noemt, zorgt ervoor dat Jeroen rekent op een goed eerste jaar. Bij diverse DJ-controllers van de Bax-shop worden de lessen in een pakket aangeboden en daarnaast gaat Bax-shop de lessen zelf ook los aanbieden via hun webshop.

Drie routes
DJ Mischa verzorgt de lessen. Hij leert beginnende DJ’s in verschillende filmpjes op een afgeschermd gedeelte van de website de basiskneepjes van het DJ-vak. Jeroen: “Leerlingen kunnen drie ‘routes’ volgen, waarin elke keer een ander onderwerp centraal staat. Van de aanschaf van apparatuur tot het mixen met effecten. Als er tussen de lessen door een beetje geoefend wordt, kun je binnen een maand door de standaard lessen heen zijn en je eerste DJ-set draaien.” De website is nog geen maand in de lucht, maar Jeroen denkt al na over manieren om uit te breiden. “De wat meer gevorderde DJ’s zouden we bijvoorbeeld les kunnen geven via Skype.”

Drempel laag houden
Door de website hoopt Jeroen de drempel om op DJ-les te gaan omlaag te krijgen. “Eigenlijk ben ik altijd bezig met kijken hoe muziekles toegankelijker gemaakt kan worden. DJ-les is nu hartstikke populair en de DJ-scholen schieten uit de grond, maar de lessen die daar worden aangeboden zijn vaak behoorlijk prijzig. Op djroute.nl kun je al voor een tientje per maand terecht, voor muziek wordt gezorgd en je kunt gewoon gebruik maken van gratis software. We richten ons vooral op jongeren vanaf 12 jaar, maar omdat je zelf je tempo kunt bepalen, zijn de lessen voor iedereen leuk om te volgen.”

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch