menu
lightspeed ecommerce

Een mysteryshopper nodig?

Mysteryshopper voor je webwinkel?Zo in het begin van het nieuwe jaar zijn we weer druk op zoek naar de nieuwste trends om de webwinkel mee te kunnen vernieuwen. Maar weet je wel zeker dat de huidige processen al helemaal in orde zijn? Een mysteryshopper kan duidelijkheid brengen.

 
Mysteryshoppers
Mysteryshoppers zijn mensen die je kunt inhuren en die anoniem een bestelling doen bij jouw webwinkel. Ze houden via een vooraf vastgelegde lijst bij op welke punten je webwinkel goed of juist minder goed scoort. Zo weet je direct waar de zwakke punten liggen in jouw webwinkel.
 
Ook voor de kleinere webshops interessant!
Mysteryshoppers worden momenteel vooral door grotere organisaties ingehuurd. De directie is benieuwd hoe bijvoorbeeld het callcenter ervaren wordt, hoe mensen de winkel of organisatie ervaren en of de medewerkers wel de bedrijfsmissie en het daarbij behorende bedrijfsimago uitstralen. Zeker interessant maar ook als je minder sceptisch bent over de goede bedoelingen van je medewerkers, zijn mysteryshoppers zeker een aanrader.
 
Als je bijvoorbeeld de enige persoon bent die aan de webwinkel werkt kan het interessant zijn om een buitenstaander jouw hele webwinkel onder de loep te laten nemen. Het proces is dan misschien iets minder anoniem, maar zeker net zo waardevol. Een mysteryshopper kan bijvoorbeeld kijken of alles juridisch in orde is, duidelijk aan de hand van professionele checklists onderzoeken of je webwinkel aan de juiste voorwaarden voldoet en deze vergelijken met de rest van de branche. Het zijn zaken waar de betere aanbieders van mysteryshoppers zeker op willen letten!
 
Waar vind je zo’n mysteryshopper?
Er zijn flink wat bedrijven die je kunnen helpen met het onderzoeken van je webwinkel. Grotere onderzoeksbedrijven als TNS Nipo of Maurice de Hond kunnen grote onderzoeken voor je doen die je direct kan gebruiken om de media mee te bereiken. Media zijn vaak dol op cijfertjes! 
 
Als je vooral een mysteryshopper inhuurt voor eigen gebruik en je wilt een wat kleiner onderzoekje laten uitvoeren kun je ook kijken naar partijen die zich meer op de webwinkels hebben gericht. Safe 2 Shop biedt voor nog geen honderd euro een aardig verslag van het hele proces. Nadeel hier kan wel zijn dat het bedrijf het ook graag op de eigen website publiceert. 
 
Een nieuwe partij op de markt is Mystery Webshopper.nl. Het bedrijf is opgericht door enkele jongens die al aardig wat ervaring opgedaan hebben in zowel detailhandel als de reisbranche en deze ervaring nu willen inzetten in de ecommerce wereld. Wij konden het niet laten en hebben het bedrijf zelf ook even wat feedback gegeven over bijvoorbeeld een missend KVK en telefoonnummer op de website en wat andere zaken waar wij meer over hoopten te vinden. Gelukkig stonden de jongens zeker open voor kritiek en ontstond een leuk gesprek. 
 
De website is inderdaad nog voor een gedeelte in ontwikkeling. Iets dat ze zelf graag willen toevoegen is bijvoorbeeld een pagina met referenties. Ze zijn al enkele weken actief en zijn momenteel bezig met een drietal klanten voor wie ze een wat langer traject mogen uitvoeren. Een daarvan is een wat grotere partij die zowel nationaal als internationaal actief is en mogelijk een leuke referentie voor het bedrijf kan betekenen. 
 
Nieuwe klanten zijn ook al welkom! Meer over het bedrijf is ook te vinden op hun Twitter.
 
Online feedback op fora?
Liever er nog geen geld aan uitgeven? Gratis adviezen zijn soms ook mogelijk van andere webwinkeliers op Webwinkel Forum. Hier kun je ook in de rubriek Feedback & Ervaringen al enkele honderden reacties lezen die mensen hebben geplaatst n.a.v. oproepjes van andere webwinkels. 

Tags

Reacties