Marktplaats lanceert Direct Kopen

Marktplaats lanceert Direct Kopen

Vandaag heeft Marktplaats de nieuwe functie ‘Direct Kopen’ gelanceerd. Hierdoor hoeven gebruikers niet meer met elkaar te onderhandelen. In plaats daarvan schaft de koper het product dankzij deze knop direct aan voor een vaste vraagprijs.

De bekende Nederlandse online marktplaats begint vandaag met een gefaseerde introductie van de functie. Tot nu toe konden verkopers al een vraagprijs aangeven op het platform, maar moesten gebruikers met elkaar in gesprek om een verkoop af te ronden. Onderhandelen over prijzen is nog steeds mogelijk.

Alleen voor particuliere verkopers

De nieuwe functie is nu nog alleen beschikbaar voor particuliere verkopers die gebruikmaken van Betaalverzoeken via Marktplaats. Tijdens het plaatsen van een nieuwe advertentie kan de verkoper dan kiezen voor ‘Verkoop direct voor de vraagprijs’.

‘Direct Kopen is gekoppeld aan de kopersbescherming van Marktplaats.’

Volgens het platform is Direct Kopen automatisch gekoppeld aan Verzenden via Marktplaats en aan Kopersbescherming. Hierom moet het aangeboden product geschikt zijn voor verzending via PostNL of DHL. Dankzij de Kopersbescherming zijn verkopers ervan verzekerd dat ze daadwerkelijk een betaling ontvangen.Dit betekent wel dat de koper 5 procent van de aankoopprijs extra moet betalen aan kosten van de Kopersbescherming. Voor verkopers is de nieuwe functie gratis.

‘Aansluiten bij behoefte gebruikers’

“Met de lancering van Direct Kopen sluiten we aan bij de behoefte van onze gebruikers om met nog meer gemak en snelheid te kopen en verkopen op ons platform”, vertelt Florence Schmit, General Manager van moederbedrijf Adevinta Benelux. “De Nederlandse consument is gewend geraakt om online met één druk op de knop iets te kunnen kopen. Ik ben trots dat we deze ecommerce-ervaring nu ook naar Marktplaats brengen. Zo maken we het nog gemakkelijker om te handelen op ons platform en spullen een tweede of derde leven te geven.”

‘De functie is ideaal voor verkopers die geen tijd willen verliezen aan onderhandelingen.’

Dankzij de nieuwe functie lijkt verkopen op Marktplaats straks iets meer op hoe de verkoop gaat op andere tweedehandsplatforms, zoals Vinted. Volgens Marktplaats is Direct Kopen vooral handig voor verkopers die een vaste prijs in gedachten hebben en geen tijd kwijt willen raken aan onderhandelingen.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten