menu

Ecommerce in dubbele cijfers

ecommerce cijfers tonen omzetgroeiNa de geweldige omzetgroei van 14,6% in het laatste kwartaal van 2009 blijkt ook het begin van 2010 goed te zijn verlopen. Ecommerce liet mooie cijfers zien met een omzetgroei van 14,3%.

Dit zijn helaas enkel Amerikaanse cijfers. Het onderzoek is uitgevoerd door The U.S. Commerce Department, vergelijkbaar met onze Kamer van Koophandel.  Maar deze stijgende lijn is wereldwijd te zien. Zo schreven we eerder over groei in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De laatste percentages van de groei in ecommerce verkopen in de Verenigde Staten vertonen zelfs dubbele cijfers. Twee kwartalen achter elkaar een groei van boven de 10% is sinds jaren niet meer gezien.

Ook de offline retail groeide. Offline winkels (exclusief voedingsmiddelen) lieten een groei zien van 3,42%. Online was de groei ruim 4x zo groot als de offline concurrentie. De online verkoop was 7,92% van de totale verkoop, wederom exclusief levensmiddelen en zaken die bijna niet online te verkopen zijn. In 2009 was dit 7,2%.

Eerste kwartaal verslaat alweer de feestdagen

Nog meer leuke cijfers? De totale omzetcijfers van ecommerce in de eerste 3 maanden van 2010 waren 38,7 miljard dollar. Dat is meer dan de 38,1 miljard in het laatste kwartaal van 2009. En dat terwijl het laatste kwartaal met de donkere dagen en feestdagen normaal gesproken echt booming is!

Het zal jouw persoonlijke situatie waarschijnlijk niet direct beïnvloeden. Maar in dagen waarop de Nederlandse beurs de mineur en onzekerheid van het Nederlandse bedrijfsleven toont, waren deze cijfers voor ons even voldoende aanleiding. Zo kun je toch met een prettig gevoel een lang Pinksterweekend ingaan. Of wordt het werken tijdens de Pinksterdagen?

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan