lightspeed ecommerce

Ecommerce domineert top groeibedrijven

Ecommerce domineert top groeibedrijven

Webwinkels en andere ecommerce-bedrijven spelen dit jaar een prominente plek in de top tien van groeibedrijven. Bevonden zich vorig jaar drie ecommerce-spelers in de lijst van snelst groeiende bedrijven in Nederland, dit jaar vinden we maar liefst zeven bedrijven terug die online verkopen of die webwinkels ondersteunen.

De lijst met de 250 snelst groeiende Nederlandse bedrijven is voor de tweede keer opgesteld door de Erasmus Centre for Entrepreneurship, Rotterdam School of Management, Erasmus University en NLgroeit.

Vorig jaar eindigden de webwinkels Rituals, Coolblue en Takeaway.com in de top tien en vonden we ook payment service provider Adyen terug in de lijst. Dit jaar staan diezelfde vier spelers aan de top, maar zijn er ook enkele andere ecommerce-bedrijven bijgekomen.

De top 10 van snelst groeiende bedrijven 2018

1. Takeaway
2. Rituals
3. Coolblue
4. Action
5. Catawiki
6. YoungCapital
7. BasicFit
8. Adyen
9. Bol.com
10. Dynagroup

Om in deze lijst van 250 groeibedrijven terecht te kunnen komen, moesten bedrijven minimaal 10 FTE groot zijn en/of minstens 5 miljoen euro aan omzet draaien. Ook moesten ze in de periode van december 2014 tot en met december 2017 jaarlijks een groei van minimaal twintig procent in FTE en/of omzet realiseren.

Groei van Takeaway, Rituals en Coolblue

De winnaar van dit jaar, Takeaway.com, creëerde 936 nieuwe banen en wist gemiddeld jaarlijks met 68 procent te groeien. De nummer twee, Rituals, zorgde voor veel meer nieuwe banen (2.448), maar groeide gemiddeld jaarlijks met 44 procent. Coolblue creëerde in dezelfde periode iets meer dan tweeduizend banen en groeide jaarlijks gemiddeld met 50 procent.

Gerelateerde berichten