Drie webwinkels in top 10 groeibedrijven

Drie webwinkels in top 10 groeibedrijven

Rituals, Coolblue en Takeaway.com, moederbedrijf van Thuisbezorgd, hebben een plekje weten te bemachtigen in de top 10 van groeibedrijven. Rituals eindigde zelfs op de eerste plek. Deze bedrijven zijn verantwoordelijk voor de grootste netto banencreatie voor de Nederlandse economie.

De Rotterdam School of Management (RSM) en het Erasmus Centre for Entrepreneurship gaan vanaf nu elk jaar onderzoek doen naar de snelgroeiende bedrijven in Nederland. Want deze zogeheten scale-ups waren in 2015 verantwoordelijk voor het creƫren van 73.680 nieuwe banen in ons land, terwijl het grootste gedeelte van de Nederlandse bedrijven helemaal niet groeit.

Bedrijven in de top 250 zijn allemaal sinds 2012 actief en hadden dat jaar minstens 10 werknemers en/of 5 miljoen euro omzet behaald. Ook wisten ze in de driejarige periode daarna per jaar minimaal 20 procent in omzet en/of medewerkers te groeien.

Ook Adyen in top 10

In de top 10 zien we cosmeticamerk Rituals op de eerste plek staan, boven Royal Reesink en omnichannel-speler Coolblue. Takeaway.com, dat vorig jaar september naar de beurs ging, staat op plek vier. Verder zien we in de top tien ook payment service provider Adyen, dat veel webwinkels tot haar klantenkring mag rekenen.

Veel ecommerce-namen in top 250

Verder komen we in de top 250 bekende namen tegen die actief zijn in de ecommerce, zoals Allekabels.nl, Azerty, Bax-shop.nl, Beslist.nl, Booking.com, Catawiki, De Nieuwe Zaak eCommerce, ISM eCompany en TransIP.

Top 10 van groeibedrijven 2017

1. Rituals
2. Royals Reesink
3. Coolblue
4. Takeaway.com
5. Optiver
6. Adyen
7. Van Ameyde Services
8. Conclusion FIT
9. Group of Butchers
10. Fondel

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten