menu

Ecommerce doet het goed op Wall Street

Ondanks de wereldwijde crisis zit ecommerce in de lift. Dit blijkt uit de cijfers waarmee webwinkeliers het derde kwartaal op Wall Street afsloten.

De 25 beursgenoteerde bedrijven in de Online Retail Index kenden in het derde kwartaal een groei van 26 procent. Dit in vergelijking met twee andere graadmeters van de wereldwijde beurs, de Dow Jones Industrial Average en de Standard & Poor’s 500 Index, die ieder met 15 procent groeiden. De Online Retail Index maakte zelfs een groei door van 73 procent in een jaar, terwijl de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 10 en 16 procent aan jaarlijkse groei boekten.

Alle 25 bedrijven in de Online Retail Index kenden een stijging in het derde kwartaal, waarbij de groeicijfers varieerden van bijna 90 procent voor het online wenskaarten bedrijf American Greetings tot 0,3 procent voor software verkoper DemandTec.

Ook in Nederland lieten ecommerce bedrijven al positieve resultaten zien. In de eerste helft van 2009 maakten verschillende online retailers een flinke groei door. Zo kon Bol.com rekenen op een groei van 15 procent in het aantal bezoekers, terwijl Wehkamp.nl haar aandeel met 17 procent zag stijgen.

Mooie cijfers die aantonen dat ecommerce een belangrijke speler is in de wereldwijde economie en reden te meer om te vertrouwen op een mooie toekomst voor webshops.

bron: Internet Retailer

 

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan