lightspeed ecommerce

Distributienetwerk Kariboo lanceert verzendplatform Shipper

Distributienetwerk Kariboo lanceert verzendplatform Shipper

Kariboo, een relatief nieuwe pakketdienst in België, heeft een online platform ontwikkeld waarmee webwinkels kunnen starten met het verzenden van pakketten. Die verzending gebeurt via het Kariboo-netwerk van 750 winkelpunten. In deze winkels kunnen consumenten hun pakket afhalen of juist terugbrengen.

Kariboo onthulde de nieuwe dienst in een persbericht, een nogal langdradig bericht over de ecommerce-situatie van België. Het komt er op neer dat de consument van vandaag de dag gewend is om gratis leveringen en retouren te krijgen. En daardoor is het voor startende webwinkeliers lastig om hiermee te concurreren met gevestigde spelers die net wat meer budget hebben.

Kariboo! Shipper

“Volgens ons verdienen ook de kleinere webshops het recht om goedkoop pakketten te kunnen verzenden of te retourneren. Daarom ontwikkelden wij een online platform waarmee webshops snel en eenvoudig kunnen starten met het verzenden van pakketten via ons unieke netwerk van winkelpunten”, zo schrijft het bedrijf bij de aankondiging van Kariboo! Shipper.

Dat beschikt momenteel over 750 pickup-points, oftewel winkels met ruime openingstijden waar consumenten terechtkunnen om hun pakket af te halen of terug te brengen. “Door elke webshop de kans te geven zijn verzend- en retourkosten te verlagen, draagt Kariboo! bij aan de inhaalbeweging die de Belgische ecommercemarkt heeft ingezet”, zo redeneert het bedrijf.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten