Decathlon België wil ook Nederlandse klant bedienen

Decathlon België wil ook Nederlandse klant bedienen

Decathlon België wil de pakketjes die naar Nederlandse klanten gaan ook verzorgen vanuit haar distributiecentrum in de Antwerpse gemeente Willebroek. Dit levert 100 extra banen op en de sportwinkelketen zou hiermee ook meteen de kersverse regels voor nachtwerk in ecommerce kunnen toepassen.

Sinds kort mogen bedrijven in België hun personeel ’s nachts laten werken om online bestellingen te verwerken en te versturen. Deze wetswijziging zorgt er niet alleen voor dat de Belgische ecommerce-industrie makkelijker de inhaalslag kan maken ten opzichte van retailers in de concurrerende buurlanden, maar heeft uiteraard ook als gevolg dat online bestellingen sneller geleverd kunnen worden.

Volgende dag in huis
Mocht Decathlon inderdaad nachtwerk invoeren, dan kunnen de pakketjes – die nu twee dagen onderweg zijn – op de dag na de bestelling bij de consument geleverd worden. “Nu het regelgevende kader er is, willen we er bij Decathlon voluit voor gaan. Enerzijds weten we uit ervaring in het buitenland dat de garantie van ‘levering morgen’ de onlineverkoop sterk doet stijgen. Anderzijds zijn er bij Decathlon voldoende werknemers die vrijwillig in de formule van het nachtwerk willen stappen”, zo zegt Herman Van Beveren, CEO Decathlon België, tegenover Tijd.

Niemand van de huidige 350 medewerkers wordt dus verplicht om ’s nachts te werken, al komt er wel een nachtpremie van 30 procent voor hen die ervoor open staan. Ook worden er 100 jobs extra gecreëerd en komt er een ruimer en moderner distributiecentrum in de buurt.

Gesteggel met vakbond
Uiteraard moeten ook de vakbonden het nieuwe akkoord ondertekenen en die zijn al maanden in conflict met Decathlon over onder andere de lonen en de vakantieregeling. Ook zou de sportwinkelketen het sociaal overleg boycotten, maar via personeelsleden en werkgroepen beslissingen nemen. “In het Belgische sociaal overleg moet de directie samenwerken met de vakbonden, die het personeel vertegenwoordigen”, zo zegt Vicky Hendrick van vakbond ACLVB. “De directie weigert met ons te overleggen over de nieuwe cao voor ecommerce. Ze hebben op eigen houtje een akkoord gemaakt en vragen ons om het te ondertekenen.”

Mocht Decathlon eruit komen, dan wil het dus online bestellingen vanuit Nederland ook gaan verzorgen vanuit het distributiecentrum in Willebroek, te meer omdat het bij de noorderburen geen eigen distributiecentrum heeft.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten