Coolblue vanaf oktober op de beurs

Coolblue vanaf oktober op de beurs

De Nederlandse webwinkel laat vandaag weten dat het op het punt staat om naar de Amsterdamse beurs te gaan. Dit is een versnelling van wat Coolblue eerder al bekend maakte, in februari was het plan nog dat het bedrijf begin november pas beursgenoteerd zou zijn.

De webwinkel maakte in februari al bekend dat het een beursgang zou onderzoeken. Nu maakt het dus bekend dat dit deze maand nog zal gebeuren. De beursnotering zal bestaan uit een primaire aanbieding van nieuwe aandelen en een secundaire aanbieding van bestaande aandelen, die worden gehouden door huidige aandeelhouders.

Klanten kunnen aandeelhouder Coolblue worden

“Ik ben heel enthousiast dat we vandaag ons voornemen aankondigen om naar de Amsterdamse beurs te gaan. De voorgenomen beursgang biedt niet alleen onze klanten de mogelijkheid om te investeren in Coolblue maar ook financiële flexibiliteit voor verdere groei”, aldus Daphne Smit, CFO van Coolblue.

‘De beursgang biedt financiële flexibiliteit voor verdere groei’

Het bedrijf mikt op een beurswaarde van enkele miljarden euro’s. De opbrengst van de verkoop van de nieuwe aandelen zal worden gebruikt voor de verdere groei van Coolblue. Het bedrijf wil zich geografisch blijven uitbreiden en deze financiering zal flexibiliteit geven om nieuwe bedrijfsmogelijkheden te verkennen.

Logische volgende stap

Pieter Zwart bezit ongeveer 50 procent van de onderneming, terwijl zo’n 49 procent in handen is van investeringsmaatschappij HAL. De resterende aandelen zijn van CFO Daphne Smit, Stichting Administratiekantoor Zonnestraal en Stichting Administratiekantoor Verwonderdelen. Die laatste is voor ondernemers die aandelen bezitten.

“Ik ben ontzettend trots dat we vandaag ons voornemen bekend maken om in oktober naar de Amsterdamse beurs te gaan: de volgende logische stap in de ontwikkeling van Coolblue. Ik heb heel veel zin om in de komende weken, samen met iedereen die erbij betrokken is, deze stap te gaan zetten”, aldus Pieter Zwart, CEO van Coolblue.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten