Coolblue maakt miljardenomzet, maar minder winst

Coolblue maakt miljardenomzet, maar minder winst

Coolblue was het afgelopen jaar goed voor een omzet van 2,3 miljard euro. Dat is 18 procent meer dan het jaar ervoor. De winst van de Nederlandse webwinkel viel lager uit, volgens het bedrijf door de vele investeringen.

Dat blijkt uit de jaarcijfers die Coolblue vandaag naar buiten brengt. De elektronica-retailer zou vorig jaar naar de beursgang maar blies dat op het laatste moment af.

Omzetgroei van 18%

De omzet groeide naar 2,3 miljard euro – een verschil van 18 procent ten opzichte van 2020. Het bedrijfsresultaat komt uit op 91 miljoen euro. Het jaar ervoor was dit nog 114 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat komt uit op 91 miljoen euro.

De gedaalde winst komt volgens het bedrijf door investeringen in de Duitse uitbreiding, verdere automatisering van het Tilburgse magazijn en de start van hun eigen energieleverancier. Coolblue Energie telt inmiddels 64 duizend Nederlandse klanten. Het doel is om in 2022 de 100 duizend klanten te halen, aldus het persbericht.

Eerste winkel in Duitsland

Ook werden er 6 nieuwe winkels geopend, waaronder de eerste Duitse vestiging in Düsseldorf. Coolblue telt nu 20 winkels in totaal. De eigen bezorgdiensten zijn ook verder uitgebreid in Duitsland, Nederland en België.

Coolblue telt nu 20 winkels in totaal.

Volgens de webwinkel wordt nu 90 procent van de kleine bestellingen in en rondom grote steden met de fiets bezorgd. Tenslotte is het aantal medewerkers gegroeid van 6 naar ruim 7 duizend.

Cijfers van jaarverslag Coolblue 2021

‘Meer dan 1 miljard Duitse omzet in 2025’

Directeur Pieter Zwart van Coolblue zegt het bezorgnetwerk in Nederland, België en Duitsland verder uit te breiden en meer winkels te gaan openen: “In Groningen, Den Bosch, Essen in Duitsland en minimaal een in België.”

Het bedrijf zegt niets over een geplande beursgang.

Verder spreekt hij over inpak- en zakkenmachines, doelend op de papieren bezorgzak voor fietskoeriers. Tot slot wordt er blijvend ingezet op de Duitse markt: “In 2025 willen we er een omzet behalen van meer dan 1 miljard.”

Het bedrijf uit Rotterdam zegt overigens niets over een geplande beursgang. Coolblue zou afgelopen oktober naar de beurs gaan om verdere groei te financieren. Dit werd op het laatste moment afgeblazen, volgens het bedrijf door de ongunstige financiële markten.

Jasmijn

Jasmijn

Jasmijn schrijft nieuws- en achtergrondartikelen, met name over duurzaamheid in de ecommerce.

Bekijk alle berichten van Jasmijn

Gerelateerde berichten