Coolblue breidt uit in België

Coolblue breidt uit in België

Coolblue gaat dit jaar uitbreiden naar Brussel en Wallonië. Zo zullen er tenminste drie fysieke winkels in deze gebieden bijkomen en rolt het ook haar eigen bezorgdienst uit naar de grote Waalse steden. De leveringsdienst zal samen met haar installatiedienst ook naar heel België worden uitgebreid.

De Nederlandse retailer had een prima jaar achter de rug, zo laten de jaarcijfers zien. Er werd een recordomzet van 1,48 miljard euro gerealiseerd, wat een stijging van 10 procent is ten opzichte van het jaar ervoor. Het leeuwendeel werd – natuurlijk – omgezet in Nederland, maar ons land was alsnog goed voor 370 miljoen euro aan omzet. Dat is 23 miljoen meer dan in het jaar 2018.

Coolblue realiseerde een omzet van €370 miljoen in België.

Voor dit jaar staat een flinke uitbreiding van de infrastructuur in Brussel en Wallonië op de planning. Coolblue’s eigen bezorgdienst CoolblueFiets zal verder worden uitgerold naar de grote steden in Wallonië en de eigen bezorg-en installatiedienst voor witgoed en televisies zal uitbreiden naar heel het land.

Drie winkels in Brussel en Wallonië

Ook wil de omnichannel-speler minstens drie winkels openen in Brussel en Wallonië. In het voorjaar opent in ieder geval een shop in Brussel op de Louizalaan, dichtbij het Stefaniaplein. Dit wordt de vierde Coolblue-winkel in België en de dertiende in totaal.

Dit voorjaar opent een shop op de Louizalaan in Brussel.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten