Contactlens-shop Lentiamo gelanceerd in België

Contactlens-shop Lentiamo gelanceerd in België

Het Tsjechische bedrijf Maternia heeft haar webwinkel nu ook in België geopend. Onder de naam Lentiamo kunnen klanten contactlenzen, zonnebrillen en accessoires online bestellen. België is alweer de vijftiende markt waar Maternia nu actief is met haar online shops.

Lentiamo.be werd deze maand gelanceerd door Maternia, de grootste contactlens-retailer van Tsjechië. Volgens het bedrijf werd er gekozen voor België om twee belangrijke redenen: het aantal contactlens-dragers dat ons land rijk is en doordat België volgens de retailer relatief makkelijk en goedkoop te betreden is.

Volgens directeur Jiri Urban is de lancering van Lentiamo in België niet meer dan logisch. “We verkochten onze contactlenzen al aan Belgische klanten, zonder dat we een lokale webshop hadden. Nu kunnen we voordeel halen uit de bestaande capaciteit van ons klantenservice-team en onze vertrouwde leveringsbedrijven”, zo legt hij uit.

Maternia actief in Europa

Zoals gezegd is Maternia met haar contactlenzenshop nu actief in vijftien landen verspreid over Europa. De meeste zijn actief onder de merknaam Lentiamo, maar er zijn ook enkele met andere namen, zoals 321Linsen in Duitsland of IhreLinsen in Oostenrijk. Buitenlandse markten zijn momenteel goed voor zo’n 90 procent van de totale omzet van Maternia. Het Tsjechische bedrijf denkt erover om nog dit jaar uit te breiden naar Nederland, Portugal en Ierland. De geplande uitbreiding naar Oekraïne is uitgesteld, vanwege de politieke instabiele situatie in het land.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten