Bpost neemt logistiek bedrijf Dynalogic over

Bpost neemt logistiek bedrijf Dynalogic over

Bpost heeft toch de overname van een Nederlands bedrijf kunnen voltooien deze maand. Het neemt weliswaar niet het gedroomde PostNL over, maar heeft 100 procent van de aandelen van DynaGroup in bezit. Het is daarmee de nieuwe eigenaar van Dynalogic, dat onder andere Bol.com en Coolblue als klant heeft.

Bpost maakte het nieuws vanmorgen wereldkundig via haar website en legt uit dat de overname de pakjesdivisie van Bpost moet versterken met nieuwe en aanvullende logistieke kennis. Met de overname van het Nederlandse bedrijf DynaGroup zijn uiteraard ook haar business-units Dynafix, Dynasure, Dynaling en Dynalogic mee gemoeid. Vooral die laatste is bepalend voor DynaGroup.

DynaGroup begon in de jaren negentig als reparatiebedrijf voor elektronische apparaten, iets wat nu is onder gebracht bij Dynafix. Het bedrijf breidde vervolgens uit met bedrijfssoftware (Dynasure en Dynaling), maar wist vooral veel omzet te genereren met haar pakketbezorging, onder de naam Dynalogic. Deze aanbieder van gepersonaliseerde logistiek, heeft onder andere Bol.com, Bax-shop en Coolblue als klant.

‘Groei-ambities nog beter realiseren’

“Met de slagkracht van Bpost achter ons, kunnen wij onze snelle groei-ambities als innovatieve logistieke dienstverlener niet alleen in de Benelux, maar ook daarbuiten nog beter realiseren”, aldus Dick Wammes, CEO van DynaGroup. “Onze added value services vullen de Bpost-diensten aan en de gezamenlijke portfolio betekent een sterk logistiek aanbod voor onze klanten.”

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten