Bpost lanceert p2p-verzendplatform Bringr

Bpost lanceert p2p-verzendplatform Bringr

Bpost heeft Bringr gelanceerd, een online platform waarop particulieren de pakketjes van anderen kunnen vervoeren en zelf ook een pakket van punt A naar punt B kunnen laten gaan via een particuliere chauffeur. Met Bringr wil Bpost inspringen op veranderde consumentenbehoeften.

Volgens Bpost is de pakjesmarkt constant aan het evolueren en veranderen daarmee ook de behoeften van de klant. Met de nieuwe online dienst Bringr wil het een platform bieden waarop smartphone-gebruikers een chauffeur kunnen vinden die hun producten wil vervoeren.

Niet gebonden aan contract Bpost

Bpost noemt haar nieuwste dienst een primeur voor België en meent dat de dienst haar bestaande aanbod – zoals next day delivery, pick-up points en pakketautomaten en stadsdistributie via Citydepot – mooi aanvult. “Onze rol hierin is het faciliteren van een deelplatform. Mensen die zich aandienen als chauffeur zijn dus niet gebonden aan ons via een contract, maar dienen uiteraard wel de geldende regels hieromtrent te volgen”, aldus het bedrijf.

Zo werkt Bringr

Consumenten die een pakketje willen laten vervoeren via Bringr, dienen de app (iOS of Android) te downloaden. Hier kan aangegeven worden wat, waar en wanneer er verstuurd moet worden. De app zoekt vervolgens beschikbare chauffeurs in de buurt. Vanaf het moment dat de chauffeur onderweg is, kunnen zowel de verzender als de ontvanger alles in real-time volgen via de app.

Bringr bevindt zich momenteel nog in de testfase en kan vooralsnog alleen gebruikt worden wanneer Antwerpen het startpunt is. Chauffeurs krijgen uiteraard een vergoeding per afgeleverd pakket en voor de verzender zijn de verzendkosten afhankelijk van het pakketgewicht en de afstand die afgelegd moet worden.

Bringr app

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten