Bpost haalt op zaterdag geen pakjes meer op

Bpost haalt op zaterdag geen pakjes meer op

Webwinkeliers die bezorgen via Bpost, opgelet: het postbedrijf haalt niet langer pakketjes in het postkantoor op tijdens het weekend. Hierdoor gaan de pakjes die op zaterdag naar het postkantoor worden gebracht, pas op maandagochtend de deur uit.

En dat is waarschijnlijk geen leuk nieuws voor al die webwinkeliers die nog zelf hun pakketten afgeven bij het postkantoor. Zij moeten hun klanten teleurstellen met een latere levering na het weekend.

Grootste deel pakketjes wordt doordeweeks gebracht

Maar volgens woordvoerster Barbara Van Speybroeck zal de impact van deze beslissing, genomen om Bpost rendabel te houden, niet zo groot zijn. “Het grootste deel van het volume aan pakjes, zelfs bijna 100 procent, wordt immers toch op weekdagen binnengebracht”, zo verklaart ze.

‘Veel kmo’s benadeeld door beslissing Bpost’

Desondanks zullen de pakketjes die wél in het weekend worden gebracht, ten vroegste op dinsdag bij de consument aankomen. ACOD Post is er dan ook niet blij mee. ” Bpost zet terecht alles op alles wat ecommerce betreft, en deze maatregel past daar niet in”, aldus algemeen secretaris Jean-Pierre Nyns. “Dat er amper pakjes binnengebracht worden op zaterdag, daar geloof ik niets van. Hier zijn veel particulieren en kmo’s door benadeeld.”

Duikt een andere speler in het gat?

Het blijft ook wel een beetje een aparte beslissing. Bijna al het nieuws rondom pakketjes dat Bpost deed de afgelopen jaren, betrof een verbetering of uitbreiding van de diensten. Het niet meer ophalen van pakketten op zaterdag kan worden gezien als een stap achteruit. Én een mogelijkheid voor een andere, misschien wel nieuwe speler om in dit gat te duiken.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten