Bpost breidt aantal afhaalpunten uit

Bpost breidt aantal afhaalpunten uit

Bpost gaat haar netwerk van afhaalpunten significant uitbreiden. De logistieke speler had zo’n 1300 pickup-points door heel België verspreid en daar zijn er sinds deze week duizend extra afhaalpunten bijgekomen. De uitbreiding volgt uit de overname van Kariboo door Bpost twee jaar geleden.

In 2016 nam Bpost namelijk de Belgische activiteiten van Lagardère Travel Retail over. Hieronder vielen ook de talloze afhaalpunten van Kariboo. Die pickup-points zijn nu toegevoegd aan en geïntegreerd in het Bpost-netwerk, waardoor het bedrijf nu 2300 afhaalpunten in ons land heeft staan.

Naar eigen zeggen heeft Bpost nu het grootste afhaalnetwerk in België om online bestelde pakketjes af te halen of juist weer terug te sturen. Ook claimt het qua nabijheid niet te kloppen te zijn in ons land. “Een pickup-point is immers nooit verder weg dan zes minuten: zij het te voet in de stad, of met de auto in een landelijke omgeving.”

Afhaalpunten zijn gevestigd in postkantoren, postpunten of, als Kariboo-spot, in supermarkten, tankstations, krantenwinkels en andere kleine zaken. Dankzij de integratie van het Kariboo-netwerk worden ook de openingstijden van heel wat pickup-points ruimer: afhalen kan soms al voor acht uur ’s morgens, terwijl het ophalen ’s avonds of in het weekend ook mogelijk is.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten