menu

BigCommerce haalt 15 miljoen dollar op

BigCommerce heeft vijftien miljoen dollar opgehaald in zijn eerste investeringsronde. De aanbieder van webwinkelsoftware wil dit geld van General Catalyst Partners gebruiken om meer werknemers in dienst te nemen, extra tools voor het mkb te ontwikkelen en de productdistributie te vergroten.

Investering voor BigCommerce logisch gevolg
“Ons webwinkelplatform is in de laatste twee jaar gebruikt om bijna 20.000 succesvolle webwinkels te lanceren. Gebaseerd op onze groei, de marktmogelijkheden en de toename in het aantal begonnen mkb’s, was het voor ons logisch om kapitaal op te halen en gebruik te maken van het marktpotentieel”, zo legt mede-oprichter en mede–CEO van de webwinkelsoftware-aanbieder Eddie Machaalani uit.

Vijftien miljoen dollar is een heerlijk bedrag om op te halen tijdens een eerste investeringsronde. Interspire, het bedrijf achter BigCommerce, zal dan ook flink inzetten op de webwinkelsoftware, die in feite niets meer is dan een gehoste versie van hun andere webwinkelsoftware-pakket Shopping Cart. BigCommerce bevat in essentie alle opties die de Ultimate-versie van Shopping Cart aanbiedt, maar neemt het gedoe van software installeren en webhosting weg. Prijzen variëren van $24,95 tot $299.95 per maand.

Investeren in webwinkelsoftware
Investeerder General Catalyst Partners is geen onbekende in de wereld van webwinkelsoftware. Eerder investeerde het ook al in Demandware, aanbieder van on-demand e-commerce software, en het nu failliete N2N Commerce Inc.

Het klantenbestand van BigCommerce is het afgelopen jaar naar eigen zeggen met 680% gegroeid en het aantal werknemers zal verdubbeld worden aan het eind van dit jaar. Vorig jaar maakte BigCommerce een grote stap voorwaarts toen het technologie en diensten aanbood gebaseerd op m-commerce.

BigCommerce in Nederland
In Nederland lijken nog niet heel veel webwinkels gebruik te maken van BigCommerce. Van het broertje Shopping Cart zijn er meer gebruikers, mede dankzij Mashmedia dat als partner van Interspire het pakket geschikt heeft gemaakt voor de Nederlandse markt.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch