BigCommerce lanceert B2B-oplossing

BigCommerce lanceert B2B-oplossing

BigCommerce heeft de uitrol van BigCommerce for B2B aangekondigd. Zoals de naam al deed vermoeden, is dit de b2b-versie van de bekende webwinkelsoftware. De oplossing richt zich op groothandels, fabrikanten en distributeurs die hun producten online willen verkopen.

BigCommerce for B2B is het resultaat van een samenwerking tussen de webwinkelsoftware-aanbieder en de b2b-oplossingen van de bedrijven Apruve, Brightpearl, Bundle B2B, Nextopia, PunchOut2Go en ShipperHQ.

BigCommerce wil zakelijke verkoper beter begrijpen

“Samen met deze partners breidt BigCommerce for B2B de standaard functionaliteiten uit met schaalbare enterprise-ecommercetools voor gevestigde merken die opereren binnen de meer traditionele b2b-kanalen”, aldus Maryann Bekkedahl van BigCommerce. Volgens haar toont de uitrol van de b2b-software de toewijding van haar bedrijf om zakelijke verkopers beter te begrijpen en te bedienen.

Zoals gezegd is BigCommerce dus met meerdere bedrijven samenwerkingen aangegaan om webwinkelsoftware aan te kunnen bieden die specifiek op b2b-verkopers is gericht.

Samenwerkingen met andere B2B-partijen

Zo werkt het samen met Apruve, dat b2b-creditmanagement aanbiedt, en maakt het gebruik van Brightpearl, dat managementsystemen verkoopt aan retailers. Bundle B2B biedt tal van oplossingen aan gericht op accountmanagement en snelle bestelformulieren, terwijl Nextopia machine learning inzet om een persoonlijke shoppingervaring te bieden. De software van PunchOut2Go wordt ingezet voor e-procurement en inkoopmanagement, terwijl ShipperHQ wordt gebruikt voor een betere logistieke ervaring.

BigCommerce in Nederland

In Nederland is BigCommerce niet echt een grote speler. Waar andere internationale aanbieders van webwinkelsoftware zoals Sana, Intershop en natuurlijk Magento voet aan de grond hebben gekregen hier, blijft BigCommerce vooralsnog in de luwte.┬áToch hebben al aardig wat grote buitenlandse merken voor de software-oplossing van BigCommerce gekozen, waaronder koptelefoon-fabrikant Skullcandy, PayPal Here, Fujitsu, Toyota en Ben & Jerry’s.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten