Beedrop volgend jaar in Nederland

Beedrop volgend jaar in Nederland

Beedrop is met ingang van volgend jaar ook actief in Nederland. Het bezorgplatform, dat lokale handelaars in het spotlicht zet, gaat hiermee voor het eerst de landsgrenzen over. Waar precies in Nederland Beedrop zal beginnen is nog niet bekend.

Maar het zal in ieder geval niet in één keer landelijk actief zijn bij onze noorderburen. Ook hier in Vlaanderen heeft Beedrop zich langzaamaan uitgebreid, door steeds weer enkele lokale handelaars toe te voegen aan het platform.

Beedrop, dat kleine handelaars zoals slagers en bakkers een online podium biedt en de levering van producten voor haar rekening neemt, zag in januari 2015 het levenslicht onder de naam Uwboodschappen.be. In de afgelopen jaren is het platform, dat producten kosteloos thuis aflevert, hard gegroeid.

Omzet verdubbeld in 2017

Zo zag het bedrijf haar omzet in 2017 verdubbelen. Ook verwelkomde het in dat jaar meer dan 120 nieuwe handelaars en producenten, zodat de teller ongeveer een jaar geleden stond op bijna 400 aangesloten partijen.

831 winkels en 19.000 gebruikers aangesloten

Ook toen was er al het plan om actief te worden in Nederland. Beedrop sprak toen ook de wens uit om nog eens veertig nieuwe regio’s in Vlaanderen te gaan bedienen. Op het moment van schrijven zijn er 831 winkels aangesloten, maken meer dan 19.000 mensen gebruik van de dienst en heeft Beedrop in totaal al zo’n 225.000 leveringen afgehandeld.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten