lightspeed ecommerce

Beedrop zag omzet verdubbelen in 2017

Beedrop zag omzet verdubbelen in 2017

Beedrop, het Belgische online platform waarop lokale handelaars hun producten kunnen verkopen, zag haar omzet het afgelopen jaar verdubbelen. Ook verwelkomde het meer dan 120 nieuwe handelaars en producenten, zodat het totaal nu op bijna 400 staat.

Hoe groot de omzet nu precies is in euro’s, wordt niet vermeld in het persbericht, alleen dat het vorig jaar twee keer zoveel waard werd. Het online platform zegt dat er momenteel 39 lokale markten zijn die telkens zo’n 40.000 inwoners omvatten. Zo kunnen alle inwoners van Oost-Vlaanderen, een deel van West-Vlaanderen en een deel van Vlaams-Brabant terecht bij Beedrop om daar producten als groente, fruit, brood, kaas en bier te bestellen.

Beedrop breidt uit naar Nederland

Het online platform dat weerstand moet bieden tegen de ecommerce-reuzen heeft het plan om in Vlaanderen nog 40 nieuwe regio’s aan te doen en zelfs eentje in Nederland te lanceren. De site heeft nu meer dan 400 lokale aanbieders aangesloten waar meer dan vijfduizend gebruikers regelmatig iets bij bestellen.

Beedrop-rekening

De uitbreiding van het aantal lokale markten is niet het enige wat Beedrop de laatste tijd bezighield. Het heeft ook de Beedrop-rekening gelanceerd, een betaalsysteem waarbij gebruikers zelf kunnen kiezen wanneer en hoeveel ze willen overschrijven op hun rekening. “Alle leveringen worden dan geheel transparant van de rekening afgeboekt. Een overzicht en details zijn vlot raadpleegbaar.” Gebruikers kunnen hun rekening aanvullen door middel van overschrijving, Payconiq en Cashfree, binnenkort komen daar Monizze en SEPA Direct Debit bij.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten