Banken bouwen Payconiq verder uit

Banken bouwen Payconiq verder uit

ING, Belfius en KBC/CBC gaan de betaaloplossing Payconiq verder ontwikkelen en uitbouwen met loyaltyprogramma’s. De betaaldienst, ooit in het leven geroepen door ING, maakt het mogelijk om eenvoudig mobiel te betalen. Nu ook Belfius bij de dienst is betrokken, gaan de drie banken Pacqonic intensiever in de markt zetten.

Payconiq wordt gepresenteerd als een handig en veilig alternatief voor contante betalingen. De consument heeft geen kaart of terminal nodig, alles gebeurt vanaf de smartphone. De dienst, in april 2015 als nieuwe betaaldienst gelanceerd door ING, wordt momenteel al door meer dan 11.000 winkels in ons land geaccepteerd en zal nu ook worden geïntegreerd in het door Belfius, Bpost en Proximus ondersteunde platform Citie.

Met de samenwerking tussen ING, Belfius en KBC/CBC moet het aandeel mobiele betalingen in België verder vergroot worden en het gebruik van digitale loyaliteitsprogramma’s verder gepromoot worden. Op dit moment heeft driekwart van de Belgen een smartphone, terwijl de drie eerder genoemde banken samen bijna 2 miljoen klanten hebben die actief en regelmatig bankieren met behulp van hun mobieltje.

Betalen met Payconiq

Met de Payconiq-app kan de consument een vriend terugbetalen na een etentje, een doktersbezoek afrekenen of aankopen in de winkel betalen. Binnenkort moet het ook mogelijk zijn om online aankopen te betalen met de Payconiq-app, die zowel voor iOS als Android beschikbaar is.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten