Amazon lanceert boodschappendienst Pantry in Wallonië

Amazon lanceert boodschappendienst Pantry in Wallonië

De Amerikaanse retailreus Amazon heeft haar online boodschappendienst Pantry gelanceerd in Wallonië. Met deze dienst kunnen alleen Amazon-klanten die ook Prime-lid zijn een doos vol boodschappen bestellen en aan huis geleverd krijgen.

Amazon Pantry is een dienst van Amazon, waar Amazon Prime-leden hun wekelijkse boodschappen kunnen bestellen zonder minimum bestelbedrag. Ze kunnen kiezen uit duizenden alledaagse producten, zoals koffiebonen, chips, pasta, make-upartikelen en kattenbrokjes.

Verse waren zitten er helaas niet bij, daarvoor moet men bij AmazonFresh zijn, een dienst die bijvoorbeeld al wel in het Verenigd Koninkrijk en Italië zijn gelanceerd maar voorlopig België nog niet aandoet. Dat wil niet zeggen dat er niks te kiezen valt: er zijn zo’n 3.800 producten van zeshonderd verschillende merken te bestellen bij Amazon Pantry.

€3,99 aan verzendkosten

Amazon Pantry is echt nog alleen op klanten in Wallonië gericht en de site is dan ook alleen in het Frans te raadplegen. Op zich niet zo gek, want de dienst wordt vanuit Frankrijk geregeld. Consumenten die willen bestellen, dienen lid te zijn van Amazon’s abonnementsdienst Prime en betalen €3,99 euro aan verzendkosten voor een boodschappendoos tot 20 kilo.

Concurrentie in de maaltijdboxenmarkt

Met Amazon Pantry kunnen consumenten dus in principe boodschappen bestellen waarmee ze een maaltijd op tafel kan zetten. Alleen moeten ze de verse producten, zoals groente en fruit, ergens anders kopen. Supermarkten Delhaize en Carrefour bieden dit soort producten wél online aan en zijn ook gestart met het verzenden van maaltijdboxen. Zo biedt Carrefour de Simply You-box en heeft Delhaize haar maaltijdbox tot Click & Cook gedoopt.
Amazon Pantry

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten