Wuunder breidt uit naar Duitsland

Wuunder breidt uit naar Duitsland

Verzendsoftware Wuunder breidt uit naar Duitsland. Het wordt alweer de derde buitenlandse markt voor het bedrijf uit Weert, dat pas vijf jaar bestaat. Eerder breidde de verzendoplossing al uit naar Belgiƫ en Luxemburg.

Dat Wuunder ook buiten onze landsgrenzen actief is, komt niet als een verrassing. In 2018 liet medeoprichter Jeroen Gehlen al weten dat het bedrijf op termijn ook buitenlandse verzenders zou bedienen. “We hebben een schaalbaar model, dus de grens overgaan behoort absoluut tot de mogelijkheden”, zei hij destijds.

Duitsland logische keuze

Bart Takkenkamp, die ook aan de wieg stond van het bedrijf, zegt nu trots te zijn dat ze deze stap zo snel kunnen nemen. “De uitbreiding naar de Duitse markt is vanzelfsprekend. Niet alleen omdat Duitsland intern een groot transportland is, maar ook omdat Nederland onder meer als import- en exportland voor Duitsland fungeert. Het is in mijn ogen niet meer dan logisch dat transportsystemen op elkaar aansluiten. En daar gaat Wuunder voor zorgen.”

De uitbreiding naar Duitsland is vanzelfsprekend.

Nieuwe logistieke samenwerkingen aangaan

Uitbreiden naar Duitsland had voor Wuunder niet heel veel voeten in de aarde. Het verzendplatform is al meertalig, dus heel veel meer extra stappen waren niet nodig. “De belangrijkste zet was om nieuwe logistieke samenwerkingen in Duitsland aan te gaan.” Dit gebeurde niet alleen met bekende vervoerders, zoals bijvoorbeeld DHL, maar ook met palletvervoerders en koeriers.

Harde groei Wuunder

Wuunder heeft een exponentiele groei doorgemaakt sinds de oprichting in 2016. Zo groeit het bedrijf meer dan 400 procent per jaar. Inmiddels kun je via het platform meer dan tienduizend transportoplossingen boeken bij zo’n 300 aangesloten vervoerders.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten