Wuunder opent lokale magazijnen voor snellere verzending

Wuunder opent lokale magazijnen voor snellere verzending

Wuunder opent vandaag verschillende City Fulfilment Centers. Dit zijn lokale magazijnen die online bestellingen binnen één tot vier uur bij de klant moet brengen. Door de voorraad zo dicht bij de koper te brengen, moeten orders zonder vertraging geleverd kunnen worden.

Wuunder zegt de eerste partij te zijn in Nederland die op deze manier pakketjes bezorgt. Op dit moment is er een wachtrij, maar retailers, (fiets)koeriers en locaties die willen werken met de City Fulfilment Centers kunnen zich bij Wuunder melden.

Wuunder wil lokale voorraden lokaal leveren

Het idee achter het concept is om lokaal voorraden aan te leggen zodat er lokaal geleverd kan worden. In de checkout van aangesloten webwinkels wordt vervolgens rekening gehouden met de voorraden van hun fysieke winkel(s) en die in de City Fulfilment Centers.

We nemen alle fulfilment of een deel van je over.

“Doordat we jouw fysieke winkel als magazijn inzetten – eventueel in combinatie met de Wuunder City Fulfilment-locaties – wordt het mogelijk om zogenaamde ‘rush orders’ binnen één tot vier uur uit te leveren”, zo meldt de verzendoplossing op de website. “Deze bestellingen worden per fiets of elektrisch busje geleverd. Bovendien hoeven deze bestellingen niet voorzien te worden van een omdoos, wat kostenbesparend is. We kunnen alle fulfilment voor je overnemen, of een gedeelte ervan.”

Lokale magazijnen voorkomen pakketinfarct in december

Door te werken met City Fulfilment Centers hoeven pakketten niet meer langs diverse sorteercentra, maar worden ze bezorgd door plaatselijke bezorgdiensten zoals fietskoeriers. “Door op deze manier te werken, kunnen retailers beter garanderen dat de koper de producten op tijd ontvangt”, aldus Wuunder. “Dit geldt ook tijdens de pakketdrukte rondom de feestdagen. Retailers die hun voorraad opslaan in City Fulfilment Centers hoeven in december geen pakketinfarct te vrezen.”

Een door Wuunder ontwikkeld algoritme kijkt in welke regio welk product populair is.

De verzendoplossing legt uit hoe het werkt met voorraad en de diverse locaties. De voorraad in de City Fulfilment Centers wordt bepaald door een algoritme dat aangeeft in welke regio welk product populair is. De verantwoordelijkheid voor het bepalen van de voorraadlocatie ligt hierdoor bij Wuunder en niet bij de retailers.

“Door een directe koppeling tussen het winkelmandje in de check-out van de webshop en de lokale voorraad, kunnen aflevertijden en tarieven dynamisch worden getoond. Indien een koper zich buiten het gebied van de City Fulfilment Centers bevindt, wordt er gebruikgemaakt van de traditionele pakketvervoerders.”

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten