Wuunder verzendt en ontvangt zendingen via app

Wuunder verzendt en ontvangt zendingen via app

Wuunder is een nieuwe verzend-app waarmee documenten, pakketten en pallets verstuurd en ontvangen kunnen worden. De app toont de beste prijs van alle bekende vervoerders, laat verzender en ontvanger de zending volgen en biedt een chat-functie aan waardoor de partijen met elkaar in contact blijven.

Wuunder profileert zich op haar website met name als een dienst waarvoor je maar weinig nodig hebt. “Naast een smartphone heb je alleen een printer nodig voor het printen van de verzendlabels”, zo valt te lezen in de FAQ. De app is te downloaden voor zowel iOS als Android en voor de (eerste) zending is geen klantnummer of contract nodig; je bepaalt per zending of je de dienst wilt gebruiken.

Wuunder voor webwinkeliers

Wuunder is bedoeld voor zowel particulieren als bedrijven en benadrukt dat een zending boeken overal ter wereld kan, terwijl het ophalen van zendingen in heel Nederland mogelijk is. Voor webwinkels zegt Wuunder interessant te zijn, omdat je al je zendingen, ongeacht afmeting of gewicht, kunt versturen met de meest geschikte vervoerder zonder dat je deze hoeft te vergelijken tegen de beste prijs. Ook is er geen contract nodig om iets te kunnen versturen en krijg je maar één factuur, ook als je van meerdere vervoerders gebruikmaakt. Mocht je als webwinkelier veel zendingen per dag versturen, dan is een koppeling via een API wel mogelijk.

Een pakketje laten afhalen door een pakketvervoerder en die vervolgens laten bezorgen kost 6,95 euro, evenveel als verzenden via PostNL. Die laatste vraagt wel een paar euro extra om een pakket op te halen. Er zijn ook snellere opties mogelijk, die kosten €8,99 of €15,25. Wuunder gaat ook zelf pakketjes bezorgen, maar doet dat vooralsnog alleen in Amsterdam en Eindhoven. Andere grote steden moeten spoedig volgen. In de toekomst moet het ook mogelijk zijn om de bezorger van je pakketje live op de kaart te volgen, iets waar bijvoorbeeld PostNL niet aan wilt beginnen.

De Wuunder-tarieven
De Wuunder-tarieven
Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten